Jullov
Julgranen har kommit in och klätts och igår vaknade vi till snö på marken.

Igår spenderade jag hela dagen med att laga mat inför jul och tvätta.
Jag gjorde Jansson, juliga revben och köttbullar. Sen kokade jag rödbetor till rödbetssalladen också.

Köttbullarna är gjorda på blandfärs, dom kryddade jag med kryddpeppar och kanel.
Janssons Frestelse har jag kokat en stund innan den fick åka ner i formen och in i ugnen. Ansjovisen är finhackad, löken mjukstekt och så några rejäla klickar smör på ströbrödet.
Revbenen blev otroligt goda! Jag har vanliga kamben för jag tycker det är så mycket fett på tjocka revben. Jag lägger dem i folie och kryddar med salt och peppar. Sen får de ligga i folie i ugnen i 1.5 timma. Under tiden gör jag en glaze på spisen där jag kokar ihop julmust, mörk sirap, soja, riven vitlök, riven ingefära, salt, peppar maizena och lökpulver. Det får kokat ihop till en sirap som jag sen penslar på revbenen på båda sidor. Låter dem gå i ugnen med öppen folie 5-10 minuter till på båda sidor.
Nejmen det blev SÅ gott!
Idag ska jag göra 3 sorters sill, gubbröra och rödbetssallad. I morgon gör jag rosépeppar- och dillgravad lax.