Matlista

Jag har gjort en matsedel som sträcker sig över januari. Nu ska vi äta husmanskost och varierat. 

Idag har jag förberett nyårsmaten. Vi gör tapas och bidrar med två rätter per par. Här är en del av vår ena rätt. Varmrökt röding.

Resten av maten och sällskapet får ni se i senare inlägg. 

Fika x2

Igår åkte vi till Strängnäs för att handla lite och då sprang vi på Fredriks föräldrar på Ica och de bjöd oss på fika. Det var trevligt. 

Idag hade vi stämt träff med Cissi på Roggebageriet, så då blev det pannkakor för ungarna och grillad macka till mig. Vi pratade lite nyår, och lite semester. Det närmar sig.

Jag hittade en länk till ett nyhetsinslag på nätet och kom på en diskussion vi hade när mamma och pappa var uppe. Pappa hävdade att det inte finns några övergångsställen där man får cykla över utan att man måste leda sin cykel över vägen jämt. Jag envisades med att det visst finns övergångsställen där man får cykla över. Här ser man att vi båda har rätt. Cykelöverfarter finns, men i nästan alla fall har cyklisten väjningsplikt, och det respekteras nästan aldrig av cyklister. 

Många cyklister struntar i väjningsplikten. Denna film visar vad den innebär – och en undantagssituation.
http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/cyklister-kor-rakt-ut-framfor-bilar

Mellandagar

Vi har varit hos Helen och kusinerna och hälsat på. Vi gick en sväng på stan.

Sen käkade vi på en grekisk restaurang. Det var svingott! Servitören frågade hur jag ville ha mitt kött stekt när jag beställde lammkotletter. -Helst inte alls, svarade jag.

Vi sov i soffan hos Helen och dagen efter åkte vi en sväng till Ikea och kikade. Vilken lyx att ha så nära, en tur till Ikea för oss är en dagsutflykt, i princip.