Cocktails n'dreams. Och panko.

I helgen har vi haft drinkblandarfest. Vi är nämligen bjudna på cocktailfest på lördag hos Tobbe och Linda i Stockholm och vi har alla blivit indelade i lag där alla lag har fått en spritsort tilldelat sig och med den som bas ska vi nu bjuda alla andra på en cocktail. Jätterolig idé, ända tills vi fick whiskey! Jag avskyr ju smaken av whiskey så att göra en drink på det som ändå blir god är ju en utmaning som heter duga.


I lördags bjöd vi in de andra lagmedlemmarna till oss och så spånade vi loss och blandade drinkar hej vilt. Det var väldigt roligt. Vi bestämde oss för en som alla gillade men nu verkar det som att alla har ångrat sig och vill gå på en annan linje. Jag kan vara lite mer tydlig i ärendet på söndag, för att inte avslöja för mycket nu. 

Till efterrätt hade jag gjort en paj inspirerad av halv åtta hos mig i veckan då någon gjorde en pecannötpaj som såg så god ut. Men eftersom det inte går att uppbringa en jävla pecannöt i hela Sörmland så blev det en paj med sötsalta kanderade mandlar istället. Den var i alla fall god, och mäktig. 

I söndags klippte vi ner en del av häcken. Jäkligt mycket jobb och inte alls roligt. 

Jag bara går runt i trädgården och ser allt som måste göras i vår. Undra om man kan muta någon att jobba lite här. En son. En syster. Eller tiggarna i Mariefred. Vi får se. 

Den här vilsna solrosen var i alla fall fin i motljus.

Vi var och storhandlade i helgen, och fick full avstämning på 7 kassar mat bara för att jag glömde scanna en jävla påse panko. Fredrik hällde i sig en redbull när det var över för att inte få ett sammanbrott.  

Vi ska troligtvis aldrig panera något med panko igen. 

Liten blandad vecka

I helgen var det avslutning på hockeyn. Vi var där hela familjen och tittade. Det var föräldramatch och fika. 

Jag gjorde fiskburgare häromdan. Det blev supergott. Jag mixade ett torskblock med salt, peppar, 1 ägg, dill, citron, lite dijonsenap och lite ströbröd. Formade till biffar och stekte i kokosolja. Dressingen är creme fraiche med majonäs, salt, peppar, dill- och lökkrydda och kapris. Sen serverade jag det i salladsblad och toppade med picklad rödlök. 

Jag har köpt lite skor och tröjor till barnen på intersport. 

Själv köpte jag mig lite kläder på en House of Lola-visning som jag var på förra veckan. Ett par byxor till mig, ett par shorts till Sixten och en fin mössa till moi.

Leos och biskvier

Igår bakade vi biskvier. De blev fanimej konditorimässiga. Goda och fina! När vi var i Thailand pratade Fredrik och Alice (som verkligen gillar att baka) om att de skulle baka biskvier men det är ju svårt när man inte vet vad saker och ting är och heter på Thailändska. En sån enkel sak som vanligt socker blir omöjligt att hitta i affären där. Så nu fick vi chansen att göra riktiga chokladbiskvier. 

Idag var det stängt i skola och på dagis så jag tog med barnen till Leos Lekland i Eskilstuna. Där mötte vi upp Cissi och Nour och hennes kusin Filip. Kul att hänga och snacka lite skit!