Lördag och söndag

I lördags hade vi inget att ställa klockan till, det är så skönt, att slippa jäkta upp och fixa hockeyväskor och snabbfrukost vid diskbänken. I stället kunde vi koka ägg och duka fram leverpastejmackor framför tända ljus.
Sen åkte vi till farmor och farfar och fikade. Fredrik köpte bakelser.
 
 
 
 
Ser ni att han har ett blåmärke på hakan. Han fick en fot där i torsdags när de åkte pulka på fritids.
 
Sen åkte vi till Katta och Henke som bjöd på middag, Henke hade gjort Texas Chili med tillbehör. Så trevligt, vi började med bästa champagnen, Bollinger.
 
 
 
 
Henke visade sina chilifrön som han beställt på nätet, och en liten påse gödningsmedel. Vi var förundrade att den gått igenom tullen.
 
 
Till efterrätt fick barnen glass.
 
 
Vi andra fick chokladfondant. Henkes paradgren.
 
 
 
Vi spelade Pictionary. Det är himla roligt, rita och gissa-spel.
 
 
Vi sov kvar och sparade taxipengar.
Det var smart, för då fick vi fantastisk frukost dagen efter.
Vi pressade juice.
 
 
 
Henke gjorde såklart amerikanska pannkakor, med lönnsirap.
 
 
Sen åkte Fredrik och Sixten på hockeyträning. Elin och jag åkte hem och plockade lite, sen var det allmänhetens åkning i Mariefred så vi återsamlades där och åkte lite skridskor. 
 
 
 
Efter det var det dags för fika hos oss, så vi köpte lite gott från Printz i Stallarholmen och tände en brasa hemma. 
 
 
Sen plockade jag fram massa kläder som jag ska sälja på loppis i helgen. Jag sorterade bort lite som är vinterkläder som jag får sälja i höst i stället, och lite kläder som Elin fått/ärvt som inte passar ännu, och lite barnkläder som jag vill spara. Sen blir det ca 3 flyttlådor kvar som jag hoppas bli av med i helgen.
 
 
Resten av kvällen jobbade jag ikapp lite, eftersom jag var ledig i fredags. Vi kollade på film och tog en tidig kväll. 
Nu har vintern kommit tillbaka, det snöar massor ute, två månader försent, tyvärr. Sommaren känns avlägsen och jag ser att exakt denna dagen förra året tog vi ner trädet på baksidan i Aneby, klädda i bara tjocktröja och brallor.
 
 

Sportlov

I går bestämde jag mig för att ha en sportlovsdag med barnen. Jag har med mig lite jobb hem som jag ska få gjort under helgen, så kunde jag ta ledigt i fredags istället. 


Elin var laddad. Vi tog tåget till Stockholm. Det är nog mer spännande än själva resmålet, Elins reaktioner när man åker genom tunnlarna är oslagbar.


Vi gick till Pancake Café på Drottninggatan, som är specialiserade på amerikanska pannkakor, som är lite fluffigare och serveras med lönnsirap och smör. Med massa goda tillbehör var vi nöjda med vår lunch.


Sen åkte vi tunnelbana till Naturhistoriska riksmuseet för att se en film på Cosmonova. Elin har aldrig gjort det då hon alltid varit för liten för det så det var spännande, fast hon somnade till slut...


Sen åkte vi hem och väntade in Fredrik och sen åkte vi till Strängnäs för en bowlingkväll med Cissi och barnen.
Jag var formidabelt usel, men det gör inget i glatt sällskap.
Efteråt blev det pizza-middag på Lilla Cleopatra, det närmsta Aneby-kebabsås man kan komma i det här länet, så trevligt så!
ostron och pannkakor

Jag fortsatte firandet igår, med de bästa! Jag stekte pannkakor till Elin och Sixten och själv ordnade jag en liten skaldjursplateau. Fredrik var på ledarträff med hockeygänget i Mariefred så vi andra mös hemma i soffan. Elin fick bråttom i säng när hon förstod att pappa skulle sova borta och båda barnen fick sova i stora sängen, och Sixten satt vid datorn. Så jag gjorde en brasa och hyrde en film. Så skön lördag!Idag är det målvaktsträning för Sixten, och Fredrik har precis ringt och bokat pizzamiddag till ikväll. Jag tänkte göra portergryta ikväll så är middagen förberedd till i morgon. 

Nu börjar sportlovet, det betyder sovmorgon för Sixten och så får han gå till fritids och käka lunch och hänga lite med kompisarna så kan han gå hem lite tidigare, det blir skönt för honom att slippa läxor.