En stund i köket

Idag har jag gjort midsommarsillen.
Det blev en krämig historia med lite örter och så min standardsill, citronsillen.
Den här rackaren har blandats med creme fraiche, hackad röd lök och basilika, dill och timjan, färska örter. Lite peppar på det. Men så här i efterhand önskar jag att jag hade haft i en klick dijonsenap också, det hade nog förhöjt smaken. Jaja i morgon får man provsmaka på en bit knäcke. :)
Lagen till citronsillen är lika delar vatten, socker och pressad citronsaft. 1,5 dl i det här fallet, det är bara Pia och jag som ska äta sill i midsommar så det blir perfekt till en halv förpackning Abbas 5-minuters sill. Lagerblad, kryddpeppar och hel vitpeppar, och så låta koka upp så sockret löser sig. Sen ska lagen svalna och sen varvar man sillen med dill, röd lök och citronzest. Häll lagen över och peta ner lagerbladet.
Så här fint blev det i glasburkar, nu får de gotta till sig i ett par dagar så ska vi avnjuta dem med färskpotatis som av en händelse säljs på min Ica för 1 öre kg. :)
Till middag idag skulle Sixten bjuda oss på pastasallad.
Först gurka, -en i munnen och en i skålen... 
-Mamma, är det här svid-lök?
-Jodå, den kan svida i ögonen.
Det bästa med att hjälpa mamma i köket är att det är berättigat att balta med vatten efteråt.

Kolmården

Igår åkte vi till Kolmården. Vädret var fantastiskt och dagen blev helt perfekt.

Enda missödet i så fall var att vi lämnade fikakorg och kylbox i bilen, och så tänkte vi slippa släpa på det och i stället gå ut och hämta det när vi blev hungriga. Jo tjena, Kolmården är ju flera kilometer stort, vem orkar gå ut till parkeringen igen när man väl är inne? Vi käkade på en av restaurangerna där inne, och sen la vi ut en förmögenhet på Ben and Jerry's glass. Sen fick Sixten äta pastasallad och kanelbullar till kvällsmat när vi kommit hem. Men det gick ju fint det med.

Sixten gillade alla djur men delfinshowen var verkligen något extra! Sen åkte vi linbana över safariparken, här spanar vi in björnarna.En paus i solen framför kamelerna.

Specialleverans!

Jag har länge väntat på att glassbilen ska komma till vårt kvarter, men jag tycker aldrig jag hör det karaktäristiska plingandet så häromdagen tittade jag på deras hemsida för att se när de kommer till oss nästa gång. Det var för lång tid kvar, dessutom stannar de inte precis i närheten. Plus att det är väldigt sent på kvällarna. Men så såg jag att man kunde beställa glass online, och beställer man för mer än 250 kr så levereras det hem fraktfritt inom 48 timmar. Hur bra är inte det!!?? 
 
Så igår fick vi vår specialleverans. Sixten sprang som en gasell ut till bilen när han plingande stannade till utanför vår postlåda.
 
Chauffören skulle lägga till ett extra stopp på vår gata sa han, tro fan det, när jag handlade för över 600 kronor!
En hel låda i frysen fick vi avvara till glass. Men det gillar jag, jag vill att mitt hus ska vara ett hus som aldrig blir tomt på glasspinnar. :)