En helg full av mat och dryck

I fredags var jag och Pia på Gripens värdshus och käkade tillsammans med några andra mammor i Stallarholmen. Det var supertrevligt.

Kräftröra på kavring till förrätt.Efter desserten kom det in en stor skål med bubbel och jordgubbar som var från servitrisen som flera av tjejerna kände.I lördags var vi hos Jonas och Pia och rökte lax som vi åt tillsammans med kokt delikatesspotatis och romsås. Skagentoast till förrätt.


Högtrycket som låg över oss i helgen körde ut oss på altanen och Sixten käkade mellis i solen i fredags. Våfflor med sylt och glass.

Just nu sitter jag i bilen på ica-parkeringen och väntar på att Elin ska vakna så att vi kan gå in och handla lite.

Vi har varit med Sixten på BVC för hans sista kontroll innan skolhälsovården tar över, han blev vaccinerad och var hur cool som helst. På vägen hem mötte vi hans avdelning på dagis som var på väg ut i skogen så jag släppte av honom där.


Golv och garderob

I söndags kom golvet på plats på Elins rum. Jonas och Fredrik la in det, hur smidigt som helst.Enstavs ekparkett. Blev jättefint.

Sen byggde Fredrik och jag garderob. Vi satte ihop den första stommen själva med det var lite klurigt eftersom den måste byggas ihop stående så till nästa stomme kom Fredriks föräldrar på lite fika så fick Bosse vara med och hålla. Det kommer att bli asbra, nu ska bara de två sista dörrarna dit. Sen får vi börja fundera på golv- och taklister och foder runt dörrar osv.


Möbeltapetsering

Jag har målat om en gammal byrå och en bokhylla så att de passar bra till Elins rum. Ikeas malm-byrå står väl i var mans hem nuförtiden tror jag. Vi har två stycken och nu ger jag den ena nytt liv genom att först rugga upp ytan med ett sandpapper. Tvättat rent med målartvätt. Sen har jag grundmålat med snickerigrund och sedan lagt två lager med vit snickerifärg. Jag använde en liten roller. Sen satte jag tapet på lådfronterna och sist lackade jag över för hållfasthetens skull. Jag har inte bestämt mig för om jag ska sätta dit handtag, det beror på om jag hittar några som passar.


Sen gjorde jag likadant med Ikeas bokhylla Markör. Men den slipade jag lite på när den var klar för att få rätt finish på den.