Kristinehamn hockeycup

Så drog vi till Kristinehamn i fredags efter jobbet för att kolla på hockeycup hela helgen.
 
Fredrik och Johan tyckte de var vitsiga när jag var inne och checkade in på hotellet.
 
 
Det var en match på fredagkväll som IFK Mariefred vann.
 
 
De hade alla spelare med och det är ju 4 målvakter i laget så Sixten fick vänta till lördageftermiddag innan han fick spela.
 
På fredagkvällen hade jag bokat bord på en restaurang som hette Steakhouse 1895. Jag visste inget om stan och då skjuter man ju lite från höften när man bestämmer restauranger, men jag bokade för 10 personer och det visade sig vara ett litet ställe, vi blev 12 pers totalt och de hade dukat upp ett långbord mitt i restaurangen. Vi beställde kötträtter och blev otroligt positivt överraskade. Jättegod mat, och kocken hade verkligen nailat stekgraden på allas köttbitar.
 
 
 
Efteråt gick vi till en pub och tog ett par stänkare.
 
 
På lördagen fick vi lite sovmorgon då ungarna spelade först kl 11:30.
 
Det var mycket väntetider mellan matcherna så vi hann med att vara lite kulturella också. Här är vi och kikar på Picassoskulpturen som står längst ut vid Vänerns strand.
 
 
 
Vi spanade in butikerna i Kristinehamns centrum.
 
 
På lördagkvällen var vi trötta, frusna och hungriga och då gick vi till ett litet härligt italienskt ställe med en rolig liten italiensk gubbe som serverade oss.
 
Riktiga napolitanska pizzor!
 
 
Man kunde tydligen tjyvkika lite på SHL-hockey också.
 
 
I söndags spelade ungarna två matcher och vi kunde röra oss hemåt vid 17-tiden. En lång helg till ända. Sixten var inte jättenöjd med sin insats, han spelade en match som de förlorade med 0-3. Motståndarnas målvakt var säkert två huvuden större än Sixten. Det hade gått så bra för laget tidigare i cupen så han var så himla besviken efteråt och grät så han hulkade. Det är så synd om målvakten jämt när ett lag förlorar tycker jag, det är så lätt att lägga hela förlusten på sina egna axlar trots att det är en laginsats.   
 
 
Önskar att man kunde ge mer pepp, men han är inte så mottaglig för det när han är så besviken.
I det stora hela var det ändå en trevlig helg och roligt att komma till Kristinehamn och turista lite.
 
Den här solnedgången som vi bjöds på över Strängnäs när vi kommit hem och hämtat Elin hos farmor och farfar går inte av för hackor!