Vinter och vänner

Det var ett tag sen. Det blir lätt så när det rullar på. Det har varit mycket på jobbet och det är som vanligt mycket hemma. Det är ju jag som ansvarar för att båda små kommer till dagis/fritids på mornarna, och sen jobbar jag 8 timmar för att sen hämta båda. Hem och laga mat, med ett hungrigt monster hängandes i benet. Den andra otåligt tjatandes om när vi kan spela tv-spel ihop. Sen kommer Fredrik och vi äter, sen ska barn badas och nattas. Sixten får lite egentid med oss innan han kommer i säng. Ofta åker jag iväg och tränar på kvällen så när jag kommer hem därifrån duschar jag, kollar tv i typ 20 minuter innan jag stupar i säng. Där emellan skall disken tas om hand, upp med rent i skåpen och ner med det smutsiga. Tvätten ska tas om hand, vika det rena och in i skåpen. Planera och ställa timern på maskinen så det är rent på morgonen så jag kan ladda torktumlaren på morgonen innan jag åker till jobbet. Sen sköter jag handling av mat, och kläder för den delen. Så, tummen upp för alla ensamstående, jag får i alla fall lite hjälp av Fredrik, när han inte jobbar sent.
 
I helgen var vi i pulkabacken med vänner. Det var kallt, en smula blåsigt, men det är mysigt med grillad korv och varm choklad med vispgrädde. Här bjuder jag Anna på lite Cointreau i sin O'boy.
 

Henke, Katta och Fredrik i djupa samtal.
 
På kvällen kom de hem till oss och vi körde taco-knytis. Det är alltid trevligt att umgås!
Det var karlarna som lagade maten, det var rörigt men hjärtligt. Anna har precis tappat sitt champagneglas så det gick i tusen bitar. Henke hindrar Elin från att gå i glaset så hon är skitsur. Alex steker köttfärs, Fredrik hackar grönsaker och discolampan snurrar. Festligt värre.
 
 
 
Sixten och Lukas samspråkar!
 

Det är vi som ska åka till Barcelona tillsammans, vi försökte komma på en plan för vad vi ville se och göra där, men jag tror Henke summerade det ganska bra. -Tapas och rödvin!
 
Jag har köpt nya gardiner och en ny duk, den är avtorkningsbar fast ändå inte vaxduksmaterial, och så köpte jag nya silvriga ljusstakar. Gardinerna är lindblomsgröna. Det blir vårligt och fint.
 
 
Sen köpte jag nya fönsterlampor i fin spets som ska hänga där adventsljusstaken fortfarande lever kvar. Det blir så mörkt när man tar bort dem, tyvärr så har vi inte rätt kontakt för mina nya lampor utan bara en vanlig nere vid golvet så Fredrik (Mr Mañana, det blir nog gjort vilket år som helst nu) ska mecka om sladdarna lite så kan jag få upp mina lampor också.
 
 
 

VAB. Igen

Så var det dags att vara hemma igen. Elin har fått ögoninflammation och Sixtens feber kom tillbaka igår kväll, så jag fick vara hemma igen. Det är med blandade känslor faktiskt för jag älskar ju att vara hemma med barnen, skulle lätt kunna vara hemmafru. Samtidigt är det lönedags på jobbet och den här veckan är den mest hektiska på hela månaden, såklart. 

Jag fick ta med mig barnen till jobbet och göra det sista, jag hade redan med mig massa hem igår för att hinna bli klar med allt, lönefilen skickas i morgon så man har lite tidspress. Men det gick fint, bara man lyckas uppehålla barnen med något ett tag så man får jobba ostört.På vägen hem stannade vi till på Kappahl för att kolla efter en ny jacka till Elin. Vi fick tag på den här fina, som var så ny att den inte hunnit ut i butiken än, ibland ska man ha tur och vara lite frågvis, de hängde bakom kassan.


Det fick bli en ny mössa som matchar, och tumvantar.

Sjukdomar

I torsdags vaknade Sixten med feber så vi var hemma, Elin fick också vara hemma och mysa. Han var verkligen sänkt, har aldrig sett honom så inaktiv, han som brukar vara så vild. Han låg på runt 39,7 hela dagen men vi dämpade det med Alvedon.  Han längtade efter kvällen sa han, så att han skulle få gå och lägga sig... Sen sov han två timmar i min säng, stackaren.


I fredags var han bättre, men fortfarande lite feber, jag lämnade Elin på dagis och sen mös Sixten och jag i min säng med film på morgon. Mitt på dagen åkte vi hem till farmor som haft influensa sen trettonhelgen, hon är sjukskriven till nästa torsdag, envisa sjukdomar som inte ger med sig. Vi köpte med oss en kvast tulpaner och lite fikabröd.


Igår höll jag i mitt första pass på FitCamp, Tabata.  Det var jätteroligt, vi var 64 personer i sporthallen, väldigt peppande att så många vill vara med.


Igår åkte Fredrik iväg till Strängnäs/Eskilstuna med lite kompisar för en försenad svensexa åt en kille som gifte sig i somras. Vi var inte på bröllopet, med svensexan kan man ju vara med på ändå. Jag och barnen hade heldag ihop. Jag fick sova middag med Elin, mycket underskattat lördagsnöje. Sen spelade jag och Sixten tvspel. Vi gick på promenad till Ica och köpte lördagsgodis. Sen kollade vi på Pettson och Findus som vi hyrt och när Elin gått och lagt sig hade jag och Sixten skaldjursfrossa. Standard när Fredrik inte är hemma.
Fast han var hemma innan tolv med grym huvudvärk, han har varit lite risig hela veckan.
Idag är det grannyran i Mariefred, grannarna i rätt postnummer där ska dela på 90 miljoner, vi ska verkligen inte dit, det är jag lite för bitter för. 

Istället tar jag en proteindrink på pressat äpple, apelsin och lime, mixar ihop med en näve spenat och lite proteinpulver. 


Till frukost äter jag detta bröd, fullsmetat med proteiner!