Försvarsmaktens flygdag

Vi åkte till Uppsala idag för att titta på när försvaret visade upp sina flygmaskiner.
Det var sannerligen häftigt! Men med 130 000 besökare så kan ni ju fatta trafikkaoset innan man lyckats parkera. 

Vi siktade på att vara där till kl 11, men när vi rullade in i Uppsala och hamnade i kön så var klockan 10.30, och när vi hade lyckats parkera så var klockan nästan 12. Då hade vi ytterligare ca 45 minuters promenad, från Ulva Kvarn till Garnisonen i Uppsala. Men, eftersom vi kom in mot området liksom bakifrån så såg vi ju uppvisningarna direkt underifrån, istället för, de i publikområdet, som såg allt från sidan. 


Det var verkligen maffigt, att se, och höra dessa maskiner! Den här bilden tog jag dock från bilen, i kön till parkeringen.

Väl inne på området fick man komma riktigt nära dem också.Här nedan är en Black Hawk helikopter.Vi missade regnmolnen, som tur var, här är vi på väg tillbaks mot bilen, och för att se sista uppvisningen från en bättre plats än inifrån området.


Här har vi storformation med Saabs flygplan Jas 39 Gripen, ASJ 37 Viggen, SK 60, J 35 Draken, J 32 Lansen och J 29 Tunnan. 
Nån som inte är imponerad?
Tänk att kunna flyga så nära varandra!

På min kanal på you tube finns ett par filmer med lite ballt motorljud om nån är sugen.
Här är vi tillbaka vid caféet vid Ulva Kvarn, och tog en glass innan vi åkte hem.

Krille krabba och Cissi.

Igår var Filip här och hängde med Sixten, så vi bjöd hans föräldrar på middag när de skulle hämta honom. Det blev en jättetrevlig kväll.Idag var Fredrik och hjälpte Christer med lite grävning igen, så jag åkte dit med en kaffekorg.
Ungarna fick provåka, det är ju alltid spännande.
Och jag fick se deras hus, så härligt med nybyggt.

För ganska exakt 5 år sen köpte vi ett utebord på rea på Jysk, men vi har inte kommit oss för att köpa stolar än, så bordet har stått ouppackat i garaget sedan dess. Men så i helgen hände det, vi köpte stolar och bordet kom på plats. Äntligen!


Saras födelsedagsvecka

Sara fyller år, och det måste vi ju fira. Eftersom Sara är ett hittebarn vet hon inte sin exakta födelsedag, då får man fira en hel vecka. Inga konstigheter. 

Vi tog tåget till Eskilstuna och käkade på Tingsgården.
Maten var faktiskt inget särskilt. Vattnig och smaklös ceviche, Aperol spritz utan bubblor, bookmaker toast som var helt genomstekt, trots att jag tydligt sagt att jag hellre äter kött som inte stekts alls, än överstekt oxfilé.
Det var synd, men vi hade trevligt ändå och blev kompenserade en del för besvikelsen.Vi gick till grappa och tog en drink innan sista tåget hem.