Soltorkade tomater

Äntligen börjar mina tomater mogna i skålen i köksfönstret. Dessvärre mognar alla samtidigt och jag måste vara påhittig så inte alla blir dåliga innan jag hinner äta dem. 

Jag gjorde soltorkade tomater av första gänget. Halvera och lägg på bakplåtspapper på plåt. Sätt ugnen på 90 grader och ställ in med en grytvante i luckan så den står lite på glänt, i ca 3-4 timmar.


När jag tog ut dem såg de ut såhär;  skrumpna och fina. 


Då lade jag över en kökshandduk och lät de vara i ett dygn. Sen la jag dem i en fin glasburk ihop med halverade vitlöksklyftor och hällde över olja, salt, peppar och klippt basilika. 


Nu kan jag njuta av egna tomater hela hösten! 

Liten Elin


När man har varit duktig och tvättat håret fast man avskyr att få vatten i ögonen så får man belönas med en glassbåt efteråt, ibland. 

Det är mycket prat om att man inte ska sätta ungarna framför tvspel eller dator och använda det som barnvakt. Jag hävdar att de dom tycker det är antingen helt fel generation, eller så har de inga barn själva. 

Det finns appar som är otroligt lärorika för barn i Elins ålder. Man bläddrar bland bilder på saker, frukter, möbler eller kroppsdelar och när hon trycker på den så uttalas ordet och texten dyker upp på skärmen. Det är som att läsa en bok, fast jag kan laga mat samtidigt, och hon slipper dra Sixten i håret när han försöker varva ner efter skolan. Superbra. 
Och tvspel behöver inte nödvändigtvis betyda att man slutar prata med sina barn. Det blir vad man gör det till. 

Stockholm Beer & Wiskey festival 2015

Vi tog en taxi till Nacka Strandsmässan och påbörjade vår öl/wiskey/ostron/sushi-vandring.
 
 
 
Samma band som alltid är där. Röjigt och bra!
 
 
 
 
Katta och jag på smaka-avdelningen!