fotbollsskoleavslutning, simskoleavslutning och rocky road!

I fredags var det avslutning på fotbollsskolan som Sixten gått på hela veckan. Det avslutades med vattenkrig mot ledarna, mycket uppskattat. Sen var det disco i matsalen på kvällen. Sixten hade 80 kronor med sig dit, egna pengar, och inte ett öre med sig hem. Godis, chips, ostbågar och läsk. Limbo och dansstopp. Det gör en discokväll komplett för en snart 7-åring.
 

Igår bjöd vi hem Pia och Jonas på middag, men det slutade med att vi gick dit i stället. Vi blev 10 vuxna och 10 barn. En liten spontanmiddag kan man säga. Grillbuffé!
 
 
Barnen åt inne, vi fick inte plats annars.
 
Och vi vuxna satt ute, ett grabbord och ett tjejbord.
 
 
Till efterrätt blev det Rocky Road-kladdkaka. Syndigt gott!
 
Idag har Sixten haft avslutning på simskolan. Han avslutade med stil, bomben.
 

Han har börjat lyssna på Kiss, tycker de ser väldigt spännande ut med sina målade ansikten. Så idag satte jag på lite videos på Youtube med Kiss. Han gillar musiken, och spelar gärna luftgitarr.
 
 
Mors dag idag och jag fick två amplar med växter. En som jag inte vet vad den heter. Men det är väldigt fina blommor i lila-röd nyans. Och en stor ampel med jordgubbar.
 

Någon som vet vad den här heter?
 
Jordgubbarna luktar jättegott!
 
I morse när jag vaknade var detta det första jag såg. Det är inte Fredriks fötter som tur är, de vill man inte ha upptryckta i ansiktet när man vaknar...
 
 
 

Marmor och ljusstakar

Nu har jag äntligen fått mina saker från Zelected by Houze. Jag insåg att jag behövde göra plats för ljusstakarna någonstans och tyckte inte de passade in riktigt. På spiselhällen hade vi sedan tidigare husägare en bit laminalt-golv (?!) för att dölja fula märken där teglet var trasigt. Så jag tog bort laminatskivan som var utskuren perfekt och hade som mall. Sen klippte jag till en bit dekorplast med marmormönster och klistrade på. Sen la jag helt enkelt tillbaka laminatskivan. Det blev bra tycker jag. 
 
 
 
Jag köpte även tre kuddar. Marocco-inspirerat och en ljusrosa med tre stora träknappar. Fint!
 
 
Idag är RUT och städar hos oss så det ska bli så skönt att komma hem till rent hem! Fredrik är bortrest och kommer hem i morgon så jag har hyrt filmer och köpt kräftor. Inga överaskningar i det här hemmet inte. 
Sixten har avslutning på fotbollsskolan och det är disco som han ska gå på.
Härliga fredag!

Koppartejp mot mördarsniglar

Jag köpte tre rullar koppartejp för jag läste någonstans att det var väldigt effektivt mot mördarsniglar. De vill inte krypa över tejpen för den avger tydligen en liten elektrisk stöt i kombination med snigelslemmet som inte är helt angenäm så de kommer att kravla sig åt andra hållet i stället.  Vi hoppas det funkar lika bra som det ska enligt pappret. 
 Jag tejpade längs kanten på hela min odlingslåda. 
 
 
Jag har skrivit ut fina lappar och när barnen ätit sin glass så stal jag alla glasspinnar på Sagostigen igår som ett ufo, så nu har jag gjort tjusiga odlingspinnar som håller i vått och torrt.  
Ser ni att rädisorna och ruccolan börjat växa. Heja heja! 
 
Jag garvar lite åt att mamma säger att hon brukar plocka en hink ogräs om dagen,  det blir en kärra om dagen för mig om mitt ogräs ska envisas med att vara i monsterstorlek.
 
 
Avslutar med en favorit. Förgätmigej.