Kräftis 2016

I år blev det ingen stor kräftskiva i partytält. Dels hade jag ju min 40-årsskiva för inte så jättelänge sen men så väntar jag fortfarande på att bli bjuden tillbaka på en del fester innan jag har lust att lägga massa tid, energi och pengar på att hålla party hemma igen.
Men mina närmaste är alltid välkomna på partaj hos oss.

Jag hade gjort egen lag till kräftorna. Det är två paket kräftor av nån sort som Fredrik kollat upp som hade fått bäst i test. Det är 6 liter vatten. 1.5 dl salt, 15 g socker, två öl och massa dillkronor. Låt det koka upp och sen svalna. Sen fick kräftorna ligga däri i ett par timmar.

Jag dukade med finporslinet såklart.

Kräftor, räkor, havskräftor, ostron. Cissi hade gjort skagencheesecake och västerbottenpaj. Henke hade gjort mörk chokladpannacotta med hallongrädde och hemmagjorda bountys.

Halv nio hörde jag ett högt jamande på altanen och när jag kikade ut kände jag igen kissen som Elsa, som varit bortsprungen i tre veckor. Liten och så sällskapssjuk. När jag väl lockat henne till mig så ville hon inte lämna mitt knä. Hon fick vara inne på toaletten tills vi lyckats lokalisera matte och husse som var på Gotland, men de skickade en släkting som kunde hämta kissen och det känns bra att ha kunnat hjälpa till.