Kräftis 2016

I år blev det ingen stor kräftskiva i partytält. Dels hade jag ju min 40-årsskiva för inte så jättelänge sen men så väntar jag fortfarande på att bli bjuden tillbaka på en del fester innan jag har lust att lägga massa tid, energi och pengar på att hålla party hemma igen.
Men mina närmaste är alltid välkomna på partaj hos oss.

Jag hade gjort egen lag till kräftorna. Det är två paket kräftor av nån sort som Fredrik kollat upp som hade fått bäst i test. Det är 6 liter vatten. 1.5 dl salt, 15 g socker, två öl och massa dillkronor. Låt det koka upp och sen svalna. Sen fick kräftorna ligga däri i ett par timmar.

Jag dukade med finporslinet såklart.

Kräftor, räkor, havskräftor, ostron. Cissi hade gjort skagencheesecake och västerbottenpaj. Henke hade gjort mörk chokladpannacotta med hallongrädde och hemmagjorda bountys.

Halv nio hörde jag ett högt jamande på altanen och när jag kikade ut kände jag igen kissen som Elsa, som varit bortsprungen i tre veckor. Liten och så sällskapssjuk. När jag väl lockat henne till mig så ville hon inte lämna mitt knä. Hon fick vara inne på toaletten tills vi lyckats lokalisera matte och husse som var på Gotland, men de skickade en släkting som kunde hämta kissen och det känns bra att ha kunnat hjälpa till.

Hemodlat

I lördags bjöd vi Fredriks mamma på middag. Bosse var med hojen på Mälaren runt och tältade i Enköping så Annis kom till oss och stannade över natten. Vi åt hemodlat och drack vin.

Helgrillad fläskfilé, förvällda vaxbönor och polkabetor, klyftpotatis och wiskeysås. Till efterätt hade jag gjort hallonpaj.

Stor liten tjej

Nu har Elin bytt avdelning på förskolan, hon har gått från småbarnsavdelningen till den för de lite större barnen. Hon var så stolt i våras när hon fick ta sin låda och flytta in på Skogsstjärnan.

Då tyckte vi det var dags för henne att få en riktig säng också. Så ut med spjälsängen och in med en juniorsäng.
Vi har tänkt att köpa en riktig normalstor säng till henne men den vi tittar på kostar lite mycket och jag dök på den här begagnade för 350 kr så vi kör på den ett tag. Äntligen dags att ta fram mina gamla påslakan. De har väntat i garderoben i 30 år.