Weekend bokad

Vi har ju pratat länge om att åka till Krakow. Fredrik är intresserad av Andra Världskriget och vill gärna se Auswitch. Katta och Henke och vi ska åka. Jag är måttligt intresserad av att åka till Polen, men tar en för laget tänkte jag. Nästa gång kanske det blir Italien, Frankrike eller Dublin, som lockar mig mer.
 
Så skulle vi boka men det var lite kort varsel och då var de billiga flygbiljetterna slut och vi skulle få mellanlanda på hemvägen från Krakow i Berlin i 2.5 timma och det var helt otänkbart enligt Fredrik, göra en knappt 2 timmars flygresa nästan 5 timmar lång var han inte intresserad av så vi fick tänka om. Polen springer ju ingenstans så den resan får vi ta senare. I stället ska vi hit:
 
 
 
Det blir Nice, ca 300 meter från hamnen ska vi bo. Vi åker torsdag till söndag om två veckor. Det kommer vara runt 20 grader varmt. Skaldjur, champagne, tåg till Monte Carlo, franska rivieran, gott rödvin, dessertostar.
Jaa, behöver jag säga att det blev en vinst för mig att den sena bokningen gjorde att vi inte hamnade i betong-regniga krakow med gråa korvar, förintelseläger och sauerkraut?
 

Påsk 2016

Så har vi äntligen påsklov i detta huset. 
 

 
Jag har plockat upp alla kryddkvarnar över fläkten. Blev bra tycker jag. 
 
 
Mattias och Cissi var och fikade/dinerade och vi har ritat hur köket kommer bli när utbyggnaden är klar. Vad jag längtar nu! Nu ska vi söka bygglov. 
 
 
Jag bakade en påsktårta som inte fastnade på bild när den var klar. Det blev en himmelsk jordgubbstårta med riven choklad på som ett fågelbo och chokladägg i.
 
 
Vi var bjudna på påskaftonsmiddag hos Fredriks föräldrar. Krille, My var där och Fredriks farbror med familj var också uppe från Brännehylte och hälsade på.  
Jag hade köpt en jättekvast med orangea fina tulpaner men hade ingen vas stor nog att förvara dem i innan vi åkte. 
Jag fick improvisera. 
 
 
Idag har vi beskurit äppelträdet. Hårt.
 
 
 
Fredrik tror att det kommer dö nu. Det tror inte jag. 
 

Påsklov

Nu har vi äntligen gått på påskledighet. Vi är lediga hela långa nästa vecka. Jag tänker faktiskt göra allt jag kan för att nästa vecka ska bli så lång som möjligt. 

I natt är femte natten i rad som Sixten sover i sin koja. Aldrig har det varit så enkelt att få en 7åring att lägga sig som när han får sova på golvet. Det är tydligen rysligt spännande. 


Elin tog kvasten till dagis i morse, supernöjd över att ha fått sminka sig som mamma. Jag är inte helt övertygad om det är precis så jag brukar sminka mig. Men aja.


Idag fick Elin sin nya onepiece. Jag tyckte den var supertuff och hon gillade den verkligen, ända tills det kom lite kiss i den, då var det färdiggillat och vi fick bada en stund istället. Fredrik såg sista matchen i hockey, Dif har nu fått stryk av Frölunda och det innebär att tvn är tillbaka i min ägo. 


Ni såg lottodragningen igår va?  
Nä, inte jag heller. Men på lördag ska jag ha en lott i alla fall. Här ett urklipp från Måsen. Mariefreds tidning. 


Önskar er en härlig påsk!