Hallo-vin i Aneby och Uppsala

I helgen har vi varit på turné i Sverige. Vi började med en tur till Aneby direkt efter hockeyträningen i fredags. Det var jättemysigt som vanligt och innehöll de där vanliga ingredienserna för en bra helg, i Aneby.

Vi åkte till stenbrottet i Askeryd och kikade. Jag har aldrig varit där så det var kul. Maffig vy.

När vi kom hem igen så fikade vi. Rulltårta med konserverad persika och grädde. En klassiker.

Sen på med bastun och medans vi inväntar Boef Bourgignonen så drar jag en folköl i bastun. Svinskönt!

Jag bidrog med desserten men det var mycket väsen för ingenting, varken mamma eller pappa förstod vad RIP betyder eller uppskattade Halloween-blinkningen. Men, aja. God var den i alla fall, det tyckte vi alla.

I söndags gick vi en sväng till lekplatsen och sen plockade vi två kassar äpplen, en till oss och en till Helen. I veckan ska vi koka äppelmos hemma hos oss.

Vid lunchtid packade vi ihop oss och åkte hem, där jag och barnen packade om och åkte vidare till Uppsala för att hälsa på min syster och barnens kusiner. Där blev vi bjudna på god middag.

Sen gick vi en sväng innan vi kollade på Johan Falk.

Idag har vi varit på Kokpunkten i Västerås, Jäkligt roligt badhus.

Rotmos och sprit

Igår var Fredriks föräldrar här och käkade. Vi drack champagnen som jag fått av dem när jag fyllde år. Vi käkade lövbiff, pommes och bea, Fredriks favorit. Det var trevligt, de sov över i gästrummet och det blev sent. Det sista jag gjorde innan jag gick och la mig var att ladda bakmaskinen, så hade vi ljummet, färskt bröd till frukost.

Idag har Sixten varit hos dem en stund och när vi hämtade honom skulle de äta rotmos och fläsklägg. Jag fick en tallrik för jag har inte ätit det sen jag flyttade hemifrån, och det är ju över 20 år sen. Det var gott!

Nu har vi precis ätit stek, potatis och gräddsås. Sixten har varit på simskola och resten av kvällen blir i lugnets tecken.

Hej hopp hälsar blöjmössorna!

Dubbel middag

Idag gjorde jag så jävla god middag att jag åt två gånger. Haha
Panko- och parmesanpanerad utbankad kycklingfilé med klyftpotatis och tzatziki och fetaostsallad. Sjukt gott!

Jag och barnen åt middag kl 17 så när Fredrik kom hem kl 20 var jag hungrig igen och eftersom han hade ätit hamburgare (skräll!) och inte ville ha någon kyckling kunde jag äta en halv portion till plus göra en matlåda till mig i morgon.

I lördags var det avslutning på fotbollen och ungarna fick spela lite matcher. Här lirar de mot A-laget, ojämnt fördelat på antal spelare men de hade så roligt.

På eftermiddagen sprang jag Stallarholmsloppet, 5 km på 30,19. Personbästa på halvmilen så det var kul! Sen kom Bosse och Annis och fikade, sen åkte vi på middag hos Cissi och Mattias. Vi åt supergod Portergryta och sen badade vi i utespat.

Obarmhärtigt ljus med blixt men vi ville skicka en tackbild till Ajvaras på jobbet som bidragit till det goda bubblet, direkt från Litauen. Eller om det var Lettland. Möjligvis Estland.

Vargas, Vera och jag hälsar godnatt.