Regnbågsmorgon

Idag var ljuset alldeles rosa när vi skulle till dagis-fritids-jobb. Det började dugga lite lätt och regnbågen sträckte sig över hela Stallarholmen. Jättefint!
 
 
 
 
 
Igår kom Sixten upp från sin läx-läsning och utbrast -Mamma, du måste komma och titta, det är HyvelHanna!
HyvelHanna är en karaktär ifrån en gammal barnbok som han gillar, där alla fordon har fått namn. LastbilsLudde, DumperDanne, HjullastarHjalmar och CementCalle, för att nämna några. 
 
 
 
Den här väghyveln förbereder vägen för asfaltering. Jag är kluven inför det. Visst är det härligt med en ordentlig väg där man slipper gropar som blir i grusvägar där folk kör för fort, och dammet som sätter sig på bilen. Men jag vet också hur fort folk kör på en asfalterad väg, de kör ju fort redan idag på den vägen, det lär ju inte bli bättre? Ska man köpa två stora blomlådor att ställa ut så folk får köra i ett S utanför oss, eller ska man gå ut och muta asfaltsläggarna så det blir en lagom stor vägbula utanför vår tomt? Det kan ju vara värt en termos kaffe och en plåt nybakade bullar. 

Sista sammandraget för i år.

Idag har vi varit på sammandrag på fotbollen, i Nykvarn. Det var sista för i år, nu är det ett par veckors träning utomhus innan de flyttar in träningarna till sporthallen.

 

Vi har just landat hemma efter att ha köpt nya höstskor till Elin på Intersport. Jag har gjort pasta carbonara till barnen och snart åker vi till simskolan.

Nu tänker ni, oj vad hon grejar och är duktig som orkar hålla på, eller hur? Då kan jag avslöja att jag orkar inte alls, jämt. I bilen på väg hem lyckades Elin ta fram paraplyet i bilen och på något sätt fällde hon upp det i baksätet, fjong! Sen satt hon och Sixten och tramsade med det så om man bor i Sandåsa-området och befann sig i trädgården vid 13.30-snåret idag så kunde man nog höra avgrundsvrålet från en passerande bil: Ge FAN i det där jävla paraplyet någon gång då!
Sen satt Elin resten av vägen under paraply-skärmen och Sixten hade mycket att titta på ut genom sin ruta.
Jojo, även hos mamman är blodsockernivån låg då och då.

 

Färskpressad morgonsmoothie, nybakat och råbiff

Ibland glömmer jag bort de där maskinerna som står i skåpen och som är till för att göra livet lite enklare. Så därför dammade jag av min bakmaskin i onsdags kväll och i torsdags när vi kom hem och skulle äta soppa så doftade huset även av nybakt bröd. Det var ett superbra recept, brödet var luftigt och fint. Inte så kompakt som jag minns att bakmaskinsbröd kan bli.


Sen har jag ju en köttkvarn till min Kenwood då i fredags blev det hemmamalda hamburgare till övriga familjen och jag fick råbiff. Supergott!

 

Sen, för att göra köksmaskin-helgen komplett så tog vi fram råsaftcentrifugen i lördags. Sixten var på hockeyträning och Fredrik är hela helgen på ledarskapsutbildning för hockeyn. Så Elin och jag gjorde smoothie på apelsiner, äpplen, morötter, spenat och avokado.