Vardag. Och helg

I fredags gjorde jag banoffe pie. Digestivekex och smör i botten, skivad banan och ett rejält lager dulche de leche och så grädde överst. Sött och gott!  


Sixten var på disco och vi andra hade fredagsmys. 

I lördags var det hockeyträning som vanligt och sen kom Fredrik och Sixten hem med fika. Semlor och chokladbollar. 

Definitivt en av de godaste semlorna jag har ätit. Mjuk och fluffig bulle. Hemmagjord mandelmassa med stora mandelbitar i, blandad med grädden. Supergod! 

Lotterna kom i ett brev från mamma och pappa, tack för det. På skrapbingon var jag en ruta ifrån en miljon och jag hade fanimej spenderat hela miljonen innan jag hade skrapat klart lotten. Haha. 

Födelsedag

Fick den kanske finaste födelsedagspresenten någonsin igår, av min 8-åring.
 
 
Utförsäljning på biblioteket och han hade valt med omsorg, den boken med finast omslag till mig! Sen fick han lite hjälp att slå in den.
 
Älskade unge.
 
 
 
 

Thailandsresan i pengar.

Ni kanske funderar på hur mycket pengar det kostade att åka på en sån resa som vi gjorde. Så jag tänkte redovisa vad vi betalade för flyg och boende osv så vet man ungefär vart det landar om man vill spara för att göra en liknande resa själv.
 
Boendet bokade jag via Sai Naam Lanta. Detta är ett likadant radhus som vi hade. Det finns andra lägenheter mitt emot i samma hus och man kan även boka villor som ligger i samma område via samma bokningsagent. Jonas som sköter bokningarna sitter i restaurangen varje dag och finns behjälplig med allt. Han svarar snabbt på mail också.
Boendet hade vi 2 veckor och sen la jag till 3 dagar till när vi väl kom dit eftersom vi hade bokat boende för två veckor men reste hem när flygen var billigast. Totalt kostade vårt boende 76 300 thb, dvs drygt 19 300 kr. Då bodde vi hos Cissi och Mattias tre dagar när vi kom ner också.
 
Vi flög med Qatar Airways och flygbiljetterna för två vuxna och två barn kostade knappt 30 000 kr. Det var ett jättebra flygbolag att åka med. Maten var jättebra och all dryck ingår. Om jag hade valt första klass hade vi fått lägga på ca 60 000 kr på priset. Inte aktuellt. 
Vi hade transfer till och från flygplatsen i Krabi för totalt ca 1400 kr. Parkeringen på Arlanda kostade ca 2500 kr.
 
Fickpengar är svårt att beräkna. Vi hade räknat med att göra av med ca 1000 kr om dagen. Det är knappt 4000 thb och med tanke på att en rejäl lunch kostade mellan 500-1000 thb och en middag inklusive dryck kostade 1500 thb för oss 4 så gick det bra, vissa dagar låg man under budget men vissa dagar över, eftersom vi shoppade lite och gjorde en del utflykter. Första snorklignsutflykten tex kostade 5400 thb vilket är ca 1300 kr för oss 4 så vissa dagar låg man ju över budget och andra dagar slappade man bara vid poolen. Det låg runt där i alla fall i fickpengar i snitt. Vi var ju borta i tre veckor så vi hade räknat med att göra av med drygt 20 000 kr i fickpengar.
 
Totalt gjorde vi säkert av med ca 70 000 kr. Det är ju mycket pengar, men vi har planerat detta i över ett år och när man sparat och betalar handpenning och flygbiljetter långt innan man åker så känns det inte så blodigt som det egentligen är när man väl är där. Man pungar inte ut med alla pengar på en gång.
En underbar semester kan vi i alla fall sammanfatta det som. Vi lever på det länge!