En perfekt helg!

Igår var det dags att överraska Cissi som gifte sig i smyg i somras och inte gav oss någon chans att ordna möhippa. Jag och Katta har planerat det här sen i höstas och igår var det dags. 

Vi hämtade upp henne kl 04 och så åkte vi mot Skavsta. Jag hade gjort varsin liten frukostpåse som vi tog i bilen. Väl på Skavsta förstod hon att vi skulle till Gdansk och vi växlade lite pengar och skålade i ett glas bubbel. Då var klockan 05.48.

Efter bara 1.15 timmes flygning landade vi i Polen. Vi tog en taxi till Hotel Almond Business och hade tur att vårt rum var ledigt.


Så himla roligt att de i bakgrunden anstränger sig för att bli bra på vår bild. 

När vi lämnat väskorna på rummet promenerade vi till gamla stan för att käka en andra frukost.

Här är klockan precis 9.


Sen strosade vi lite i stan och insåg att stora grejen i Gdansk är tydligen bärnsten.




Sen var det dags för lite fika och en paus.


Efter ytterligare en stund i stan skulle vi käka lunch. Vi har kollat tripadvisor för rekommendationer både gällande lunch, middag och drinkställen till kvällen, så vi bestämde oss för ett ställe specialiserat på bakad potatis och vi blev INTE besvikna. Så himla gott!

Den ena är tydligen en polsk klassiker som serverades med en kopp filmjölk. Märkligt, men på det stora hela, väldigt gott.

Vi tog tre olika och lät tallrikarna rotera, bästa sättet att få smaka olika sorters mat.



Sen gick vi tillbaka till hotellet och bytte om till badkläder: Det var dags för spa.



Rummet var väldigt fint. Ett rum med dubbelsäng och en bäddsoffa.



På spa-spaavdelningen bastade vi lite och satt i bubbelpoolen innan det var dags för vår bokade ansiktsbehandling.




Här är ena behandlingsrummet, det var en superhärlig behandling, mjuka som bebisstjärtar blev vi i fejset.

Sen delade vi en flaska bubbel på rummet medans vi gjorde iordning oss för "drinken-före-middagen". 
Då gick vi till Flisak 76 som gjorde riktigt schyssta drinkar!



Här har vi precis fått en varm drink baserad på rom, serverad i en tekopp, en godissmakande drink med marshmallows på pinne och en rosa dröm med korianderfrön och hibiskus. På servetten hade någon gjort en pussmun och skrivit telefonnumret till baren, lite ballt tycker jag.



Nästa omgång drinkar var lika spektakulära, en rök det om och en smakade choklad och chili.


Sen var det dags att gå till Prologue som var bokat till middagen, och tur var det att vi bokade, för det var fullsatt.

Min förrätt var tonfisktartar med wasabikräm, mango och granatäppelkärnor. Gudomlig!


Katta och Cissi åt filodegsinbakad getost med rödbeta.


Till varmrätt hade vi alla valt entrecote med pommes, bearnaisesås och fermenterad kål.
Kan lätt säga att den här maten ligger på topp 3 bästa restauranger jag varit på!! Helt makalöst gott!



När vi var mätta gick vi till nästa drinkställe.

Vi hoppade över ett besök här:


Istället gick vi till en karibieninspirerad bar som heter Mała Sztuka och drack drinkar med rom.

Ser ni att det brinner i ett litet passionsfruktsskal på toppen av den här sötnosen?


Sjukt duktiga bartenders!



Strax efter 23 knatade vi hemåt i mörkret.

Vi var tvungna att passera en gångtunnel som var helt nedsläckt, tur man inte är ute och går ensam här. Rätt otäck tunnel.



I morse åt vi frukostbuffé på hotellet. Den var riktigt schysst! Mycket gott att välja på och till och med desserter.




Sen tog vi taxi till flyget och kl 11.55 landade vi på svensk mark igen. 
Så himla trevlig resa. Som Cissi sa; Om man fick chans att göra om resan och ändra på saker skulle vi ändå göra om allt precis likadant igen, så bra var allt. Nja, vi skulle skippat vegan-kakorna och veteölen som smakade kompost på fikastoppet. 

Annars: samma tjejer - samma resa!!




Isig söndag.

Idag är det 16 grader kallt. När grabbarna var på hockeyträning gick Elin och jag ut på en promenad med pulkan.





Så himla vackert med soldiset nere vid sjön. 

Nu frostar jag av frysen, med den kylan ute är det ju en bra dag för det. Samtidigt kör jag en skafferitömning och fixar veckans matlådor.

Tysk afton hos Brantskog/Törnqvist

Igår kväll var vi bjudna på en tysk afton hos Katta och Henke. Så himla trevligt, och gott! Henke hade stått i köket i två dar, bakat pretzels och kokat surkål. Jag älskar efforten!!