Stockholm och Livrustkammaren

Idag har vi varit på äventyr i Stockholm. Vi tog tåget med Katta och Cilla och deras barn. Jag tror tågresan var lika stort äventyr som resans mål, för vissa. "Det här är andra gången jag åker tåg!" sa Sixten exalterad.
Vi började med en glasspaus på Stortorget i Gamla Stan i väntan på högvaktsavlösningen.
Det är mäktigt med musikanterna som tågar före vakterna.
Nästa gång ska vi försöka tajma in beridna högvaktsparaden. Det är nog häftigare.
Vi gick in på Livrustkammaren. Ett museum som ligger vid slottet, såhär står det på skylten om museet.
Det var intressant och spännande. Fredrik blev besviken när han hörde att vi skulle dit utan honom. Det förstår jag, det skulle passa honom perfekt.
Laban och Labolina hade en egen hörna, och så fanns det kläder och rustningar som man fick prova.
Sen gick vi till Kungsträdgården och köpte med oss mat från Max.
Det kom en kvinna från Expressen och ville prata om saker en barnfamilj kan göra när det inte är jättefint väder för en enkät som eventuellt ska publiceras i morgon. Elin stal hennes block och skulle skriva själv.
Sen skulle hon försöka arrangera alla barnen för en bild som ska se spontan ut. Det var inte helt lätt.
Sen tog vi tåget hem igen. Synd att man inte åker till Stockholm oftare, det är ju så smidigt att bara hoppa på tåget och 40 minuter senare är man mitt i storstan.

Kreativa marknaden i Stallarholmen.

I lördags var vi på kreativa marknaden som anordnas varje år vid gula industrihuset i Stallarholmen. Mycket handarbete, återbruk och andra trevliga saker till försäljning. Jag köpte en mössa till Elin. Den var så himla söt.

Passar fint den här kyliga sommaren. Bra mot mygg också.Jag köpte två keramikmuggar också. Så himla fina!Jo jag har bakat kanelbullar idag.

Sen köpte jag en kjol och en napphållare till Elin också, men de får jag visa en annan gång.

Operation uppiffning gäststuga inledd

Igår målade jag om i gäststugan. Det var en trist gulaktig färg på väggarna, men nu är det fräscht och vitt. Jag har beställt nya gardiner och matta. Före och efterbilder får ni se när det är helt klart.Vi vräkte ut en stor låda med klossar och andra leksaker så var barnen upptagna ett tag.

En glass fungerar också som muta.
Idag fyller Annis år, hon bjöd på tårta. Och sherry, det smakade russin. :)