4 års besiktning.

Igår var jag och Elin på bvc på 4 års kontroll. Blankt papper, skulle man kunna säga för att prata besiktningsspråk.


Hon fick göra ett syntest som gick jättebra, hon låg över den nivå som krävs av barn i hennes ålder vilket känns bra, att synen är bra är viktigt. Sen skulle hon visa att hon kunde rita en streckgubbe med ben och armar, sköterskan slog förtjust ihop händerna när Elin började rita fingrar och ansiktsuttryck på sin streckgubbe. Sen skulle hon visa att hon kände igen färger och kunde räkna, då tyckte den här mamman att det var läge att briljera lite så Elin fick berätta att hon kunde räkna på engelska och spanska också. Oklart om det ger pluspoäng någonstans, men man vet ju aldrig.

Hon fick även lyssna efter pip i hörlurar och dra en kula i ramen för varje pip hon hörde.

Hon var jätteduktig lilla russinfisen. "En väldigt kavat och framåt liten tjej".


Sen åkte vi hem och gjorde ugnsrostade grönsaker och kyckling med tzatziki på kesella. Överraskande gott!  5 km rask promenad/intervaller med Fredrik runt Stenfasta och en protein chokladpudding i soffan. 

Idag är jag svintrött. Tisdagar borde avskaffas!


Lohilo

Jag är ju för alla produkter som går under täckmantel. Som den här glassen tex. Den ska få oss att tro att det är en onyttig liten jäkel som dryper av goda karamellsåser och kladdig kakdeg.
Men egentligen är den ett toppen-mellanmål, i glassform.
 
Bra med proteiner, lågt innehåll av fett, och nästan inget socker. Ska jag hitta en nackdel så är den rätt dyr. Men helt klart flera tummar upp för den här. Vi provade chocolate peanut och caramel chocolate igår, finns på Willys Strängnäs.
 
 

Bra helg!

Sån bra och härlig helg vi har haft! I lördags åkte vi till Eskilstuna och köpte en beggad cykel till Sixten. Sen tog vi en tur på Tuna Park och köpte inne-gympadojjor till honom och lite annat smått och gott. Så en god lunch på det!

Sen åkte vi till halvnya badhuset i Eskilstuna och plaskade några timmar, det var mysigt.

Sen blev det glasspaus i solen innan vi åkte gamla vägen hem och lagade middag.


Idag har Sixtens hockeyträning börjat så jag och Elin har rockat själva hemma. 

Till lunch idag blev det en skåpsrensning. Och så fick jag en matlåda till i morgon på köpet.

På eftermiddagen åkte vi alla och handlade och nu är jag och Sixten på simträning. 

Ikväll blir det fläskfilégryta med kabanoss, oliver och syltlök. Och Lohilo - proteinglass till efterrätt. Återkommer med recension.