jullov

Den 27e hade Sixten match mot Strängnäs, dvs några av hans kompisar faktiskt. Vi åkte dit och tittade, han har blivit väldigt mycket bättre på att åka skridskor på bara några månader. 


Här ska han teka, i blå tröja. 


Igår tog Katta och jag tåget till Stockholm för att äta och gå på bio. Det var så jäkla trevligt! Vi var på Stockholm tapas. 

Börja med ett glas cava.
Sotad tonfisk, vitlöksfrästa räkor och tryffelmajonäsen till sötpotatispommes fritesen syns här, och Kattas nachos. Tapas är grymt gott! Vi dricker Ripasso, supergott vin.

Sen tog vi tunnelbanan till Hötorget och gick på bio, vi såg sista delen i Hunger Games-serien. Efter filmen blev det ett glas cava på Skybaren innan vi tog sista tåget hem. 


Kommer man med sista tåget måste man förboka bussen och eftersom det är så få som åker då så brukar det bli taxi, fast till normal busstaxa. Igår var det bara jag som åkte, så han körde mig ända hem, till och med in på infarten och när jag frågade vad det kostade så sa han att det kostar inget idag, han registerar mig som månadskortsinnehavare, det är ju ändå länstrafiken som står för resan. Sjukt trevligt! 

Annandagen

Idag sken solen från blå himmel och Henke kom med barnen. Han törstade efter lite vuxet samtal, Katta jobbar mellandagsrea på Mediamarkt.

Så vi grillade korv och barnen cyklade. Skitkallt!
I morgon kl 14 ska det börja snöa. 


Sen hade jag bakat chokladmuffins med marängsmörkräm. 


Ikväll har vi varit hos Fredriks föräldrar och ätit slottsstek. I morgon är det träningsmatch i hockey mot Strängnäs. Men det är aptidigt så vi får ser om Elin och jag kanske åker dit i egen bil. Idag sov vi ju till halv nio, då vill man ju inte ställa klockan på 7 liksom, -är det jullov så är det. 

Julafton!

Jag älskar verkligen julafton. Förväntningarna! Längtan! Harmonin!
I år var vi inte lika många som vi brukar, Krille och My var hos hennes brorsa och mina föräldrar var hemma med min syster och hennes familj. Det känns tråkigt att vi saknade några nära och kära, men om man ska se något positivt i det så är det ju betydligt enklare att bjuda färre personer på julbord, såklart. 

Vi fikade när Bosse och Annis kom. Glögg, pepparkakor med ost och lite gott. Älskar att tacoskålarna funkar lika bra till julplock som till tacos. 


Efter Kalle hade jag lagat mat, inga överraskningar på vårat julbord minsann. Elin har varit ointresserad av julklapparna hela dagen men Sixten har frågat någon gång när vi ska öppna dem och när vi började bli klara med middagen var han riktigt otålig. Hon fick en så fin Mimmi Pigg-tröja. I bakgrunden skruvar Fredrik ihop Sixtens nya cykel. Han fick en mountainbike med tre växlar. 
I morgon känner jag någon som ska cykla! 


Jag fick så mycket fina saker, bland annat härliga doftljus av min syster, en bok jag önskade mig av svärisarna och hör och häpna, efter 8 år tillsammans har Fredrik lyckats köpa någon form av bling-bling till mig, ett par örhängen i 18 karat guld. Det var inte dåligt. 


Nu kör vi maraton med Fredriks familj i tre dagar. Ikväll hos oss, i morgon åker vi till Krille och My på middag och på annandagen blir det traditionell slottsstek hos Fredriks föräldrar. 

Nu ska jag verkligen njuta av jullovet, jag börjar jobba den 8/1 igen.