På brandstationen och i svampskogen

Tänk om man inte trivdes så bra på sitt jobb som jag ändå gör. Vilken ångest man skulle ha av måndagar. Och hur mycket man skulle längta när fredagen äntligen kommer. Jag längtar så till helgen att jag nästan känner nyförälskelsepirr på väg hem från jobbet. Så härligt är helgen. Tänk om jag vantrivdes på jobbet! Hur mycket man skulle längta efter helgen då!?
 
I fredags gjorde jag stuvade makaroner och falukorv till barnen och Fredrik köpte med sig kebabsallad från Nykvarn till oss. Elin åt rester. -Alla var nöjda.
 
 
I lördags var det öppet hus på brandstationen i Strängnäs. Det är ju alltid spännande.
 
 
 
 
 
 
 
Sen åkte vi och parkerade på en skogsväg och knatade rakt in i skogen och kollade efter svamp, och käkade lunch där.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ja titta noga. Här har vi en hel kasse full av fina svampar. Den tog vi hem, var stolta över, rensade noga, och sen kastade jag hela kassen. Haha. 
 
Falsk kantarell är lite sladdrigare i konsistensen, har ihålig fot och inte riktigt den där karakteristiska trattformade hatten som vanliga kantareller har. Den är inte giftig, men inte heller god. Vilken tur att jag inte gjorde svampsås till lördagssteken. Vi får ta nya tag med svamparna nån annan gång. Det var så härligt i skogen och det fanns verkligen massa svamp, alla möjliga sorter. De sista veckornas regnande har gjort gott i skog och mark.
 
Maria och Tomas var hos oss i lördagskväll med sin alldeles nya bebis, 6 veckor gamla Malva. Storasyster Ellen är lika gammal som Sixten så när som på ett par veckor. Vi lärde känna varandra på föräldrakursen på Familjecentralen i Strängnäs.
 
Jag gjorde porterstek med rostad potatis, karamelliserad brysselkål och pressgurka, och den där gudomliga såsen som blir av porterstek.  Till efterrätt hade jag gjort ananaspaj, vaniljglass till det.
 
 
Igår var det sista sammandraget för fotbollen den här säsongen. Vi åkte till Järna hela familjen. Tur att det var samling så sent som kl 11.45. Vi fick väcka Elin halv elva. Superskönt med sovmorgon.
 
 
 
 
 

Bandvagnar och räkor!

Sällan längtar jag så mycket till sängen som på söndagskvällar. Det måste väl betyda att man sover för lite på helgen, men det borde också innebära att vi får mycket uträttat på helgerna?


Igår började vi dagen med att skjutsa Sixten till kalas hos Sten. Har aldrig varit med om ett barnkalas som hålls mellan 9.30 och 12, men å andra sidan har man ju resten av dagen öppen för roligheter när kalaset är slut. Så efter det åkte vi till Vingåker Factory Outlet. 

Vi köpte höstkängor till barnen, fodrade skor som var jättefina. 


Även om de här, ett dygn senare hunnit bli lite smutsiga. Men det är väl det som är meningen? Skor ska användas!

Sen blev det lite annat smått och gott också, en vinteroverall till Elin. Fredrik köpte också skor och även nya vardagsbestick från Fiskars bland annat. 


Här presenterades man ju för en utmaning som heter duga. Delicato outlet. Utan problem kikade vi lite och köpte sen mjukglass till barnen. 

Själv åt jag en överraskande bra räksallad på caféet.

På kvällen återsamlades vi hos oss och jag gjorde en pasta med räkor, lime och curry. Mycket trevligt!

Idag vaknade vi tidigt och åkte allihop på hockeyträning. Elin och jag kollade in lekparken innan träningen började.

Sen åkte vi direkt till Arsenalen som hade uppvisningsdag av gamla stridsfordon. 

Här ska Fredriks kusin Micke precis hoppa ner i en PBV 501 och köra rundturer med folk. Det var supermycket folk och köer till allt. Efter uppvisningen köpte vi med oss lunch och åkte hem till Fredriks föräldrar en stund. 


Sen var det simdags för Sixten och eftersom Fredrik skulle hjälpa Bosse i garaget en sväng så  fick Elin var kvar hos farmor medans Sixten och jag åkte till Thomasbadet, och när Sixten simmade så bytte jag om och sprang knappt 7 km ut mot P10. 

Nu är klockan strax efter 22 och jag är dödstrött. Vi har kollat på film och barnen sover sen länge. Så har man hunnit med en del den här helgen också. Tummen upp för det!