Namnsdagstårta

 
Med det här inlägget vill jag inte få något annat sagt än att jag varit en jävligt duktig hustruaspirant som på dagen för beräknad förlossning stått i högsommarvärme och gjort en hallontårta till namnsdagsbarnet Fredrik. Klapp på axeln till mig! :)  Ja, Sixten hjälpte förstås till också!

Tidigare idag var vi nere på "vår" strand och badade. En liten bit av paradiset, skulle jag vilja påstå. 
 
 
 
 
 
Sixten provade kameran i min mobil, igen.
 

Röd vinbärssaft

Idag har jag länsat vinbärsbusken. Nej, länsat är ju fel ord eftersom det inte ens syns att jag plockade av 2,5 liter. Jag har i alla fall gjort saft på den omgången jag plockade. Man ska skölja bären och låta rinna av i ett durkslag men man behöver inte repa eftersom man silar saften senare. Koka i 10 minuter med 7 dl vatten per 2 liter bär. Tryck sönder bären mot kanten med en slev. Häll över allt i en saftsil och låt självrinna i ca 30 minuter, inte längre för då kan jäst- och mögelsporer börja bildas. Tryck inte ner bären eftersom det gör saften grumlig. Mät saften och häll tillbaka i den rengjorda grytan tillsammans med socker, 6 dl per liter saft. Koka sakta i 10 minuter och skumma löpande så den blir klar. Blanda ut natriumbensoat i lite av saften, 1 krm per liter saft, och blanda sedan detta med resten av saften. Häll sedan upp i rengjorda varma flaskor, håll svalt.

Nya grillen testkörs

 
 
Vi har köpt en ny grill. En med stekbord och separat gasolplatta. Toppen! Jag köpte oxfilé och marinerade i ovanstående härligheter. Kokade vår egna färskpotatis, och stekte sedan med färsk timjan och massa smör. Slungade egen bearnaisesås och så hade jag gjort cheesecake till efterrätt. Mumsigt. Grillen fick klart godkänt, men vem kan misslyckas med såna fina råvaror? Hemmaodlad potatis är ju nåt alldeles extra!!
 
 
 
Fredrik visar upp vagnparken, mittengrillen är dock Jonas, och kördes hit bara för att vi skulle få plats till midsommarmaten. Baby Weber är inte tillräcklig för två hungriga familjer.