Reko kyckling

Jag har bestämt mig för att i fortsättningen bara köpa ekologisk kyckling. Det är så stor skillnad på hur de lever, de stackars djuren, och jag vill inte bidra till plågeriet det är att driva upp kycklingar i den industri som finns idag. 

Reko är ett företag som föder upp kycklingar i jättefin miljö. Tänk att det finns pullor som får leva såhär:


Det är dyrt med 129 kr kilot, men så himla värt det, och så ofta äter inte vi kyckling. Jag ska aldrig köpa annan kyckling igen. Jo, butiksgrillad kyckling köper vi ibland,  men aldrig den där frusna vattenpumpade skiten.


Penslad med soya, citron, smör och kryddor. Jag köpte smör på sprayflaska. Det ut som hårspray ungefär, smidigt att spraya på några gånger i ugnen och skinnet blir supergott och knaprigt.


Idag höll Elin mig sällskap när jag plockade i diskmaskinen. Hon väntade på att pappa skulle bli klar i telefon så han kunde hjälpa henne med pyjamas och tandborstning. 


Gjorde lite mellis häromdagen som absolut ingen ville äta. Rätt osportsligt faktiskt. 

Tillbakablick

Idag längtar jag till Aneby. Då kikar vi på lite bilder därifrån. 
Sixten i badbalja. 


En fikapaus på caféet i Gränna. 


En stund av mys i hammocken. 


Allhelgonahelgen åker vi ner. Då blir det: god mat, gott vin, promenader, en tur till kyrkogården, gott fika, bastu, sällskapsspel och många skratt. Det är min beställning mamma och pappa! Puss.

Hockeymatch!

Så var det dags för Sixtens första hockeymatch. Mammas tappra krigare, med nr 13 på ryggen. Storstryk förstås, men han tyckte det var kul och det är huvudsaken. Elins tålamod var inte lika stort,  men vi var ute och gungade lite,  och så fikade vi på toppengoda delicatokakor. Högklassisk fika!I kväll har jag varit på bio med mina kompisar Cecilia,  Cecilia,  Cecilia (jo, det stämmer faktiskt) och Katta. Vi såg Crimson Peak, en skräckfilm som utspelade sig på 1800-talet. Mystisk, krypande och otäck. Och bra!  Innan dess var vi på O'Learys och käkade hamburgare. 
Så sjukt trevligt att få komma ut lite och umgås med vänner,  vi måste göra det oftare, sa vi. Särskilt eftersom Fredrik inte är en biotyp och jag älskar att gå på bio. 

Igår kl 12 släpptes biljetterna till Håkan Hellströms enda konsert på Ullevi nästa sommar.  Vi hade bestämt att vi skulle försöka fixa plåtar och åka. Jag har preliminärbokat hotell och så började vi ringa kl 12 igår då. Samtidigt satt vi med dator, mobil och surfplatta och köade. Med 95 000 andra människor visade det sig. Vi fick inga biljetter, vi ringde 420 obesvarade samtal till ticnet under 1 timma och 40 minuter. Trist, men så blev det. Får se om det släpps fler biljetter till jul. De satte till och med in en extrakonsert men det blev tvärfullt där med.

Vad tycker vi om det Elin?  Just det, såhär: