lunch- och glasspaus i lekparken

Idag åkte vi in till Strängnäs för att kolla efter shorts/kjolar till mig, har ju inget att ta på mig när det är som varmast. På Kappahl är det 50 % på reapriset och där hittade jag ett par shorts för 75 kr som var fina. Men kön? Phu! Då, som genom ett mirakel stod Elins fröken där som nr 3 i kön. Hon betalade mina shorts och jag swishade 75 kr till henne,  smidigt!  Man måste älska den svenska uppfinningen swish. 


Sen köpte vi med oss lunch till lekparken. 


Jag tycker inte lekparker är särskilt roligt, det känns som om livet liksom rinner ur en medans man står där och puttar i all evighet på de där träliga gungorna. 

När vi hade lekt lite var det dags för glasspaus. Slagsta glass är oemotståndligt gott. Jag tog milkshake. 

Sixten äter glass med hela ansiktet. 


Kryssning

Nu är vi nyss hemkomna efter en 24-timmars kryssning med Birka Line. Det var jag och barnen,  Henke med sina barn och Cissi och Mattias med sina barn. Det är verkligen fullt sjå att hålla koll på alla ungar och det var ju alltid minst en unge som hade ett bryt och bråkade/gnällde/grinade/rymde men det var ändå roligt och nu är vi trötta! 

Här sitter vi i avgångshallen och väntar på att få stiga ombord.


Efter buffé-middagen var vi på familjekampen med frågesport och underhållning av skeppsråttorna.
Elin har randig klänning och Erik står bredvid. 


Sen var det minidisco och lite senare underhållning med show. Sen var det dags för barnen att varva ner för att gå och lägga sig. Vi placerade ungarna i en hytt med en film, festis och chips och själva satte vi oss i korridoren och hade lite efterfest. Vi hade sån tur att vi hade fått hytterna precis brevid varandra. 

De sitter där alldeles längst bort. 
Svindlande långa korridorer. I morse var det inte helt lätt att väcka de här två sockersmulorna. Trevligt med hytt med fönster, och dubbelsäng. 


Efter en lunch på soldäck tog Elin och jag en välbehövlig siesta.


Riktigt trevlig resa, men nästa gång åker vi utan barn.  Haha.

Efter regn kommer, mer regn.

Igår njöt vi av sol och värme på Beachclub Värngatan. 
Tills de mörka molnen drog in över oss och åskan mullrade. Så öppnade himlen sig och det började ösregna och hagla. Då var det inte så roligt att bada mer.


Det är knepigt hur lokalt det är ändå. Bilarna nästan drev bort inne i Strängnäs men när jag och barnen skulle handla på vägen hem så var det snustorrt bara en kilometer därifrån, och hemma, där jag hade två maskiner tvätt som hängde på tork hade det inte kommit en droppe.