Pilgrimskollo

I veckan var Sixten på pilgrimskollo med massa kompisar. Det är Svenska kyrkan som anordnar. De promenerar med egengjorda vandringskäppar och lagar mat tillsammans ute i naturen och pratar om livet, och gud. Stannar och badar och har allmänt roligt tillsammans. I tisdags var det övernattning i Ytterselö kyrka. Sixten var supertaggad när Elin och jag var och lämnade av honom.


Idag är jag sjuk. Lagom till midsommar, jag fick feber igår och har varit riktigt risig i natt. Så idag har jag varit hemma. Hoppas jag piggnar till, till i morgon då vi ska hem till Cissi och Mattias och käka sillunch, bland annat.

Bjuder på ett par bilder från grillen i Aneby i helgen då jag och barnen åkte ner och hälsade på mina föräldrar ett par dar.Skolavslutning

Idag slutade Sixten 3an. Vi käkade pannkaksfrukost och sen åkte vi dit.
Det var fint som vanligt. Den Blomstertid, Nu Grönskar Det, Idas Sommarvisa och Nationalsången. Inte ett öga torrt. Vi tackade av högstadieeleverna som åker till Mariefred nästa termin. 


Jag är så himla tacksam att Sixten äntligen fått en fantastisk lärare. De har haft några år med taffliga mentorer men nu har de hittat rätt. Kicki är suverän. Ami som bossar i B-gruppen är också fantastisk.


Soliga helg!

I onsdags var det nationaldagen, vi åkte till Uppsala och firade lite födelsedagar.Det underbara vädret fortsätter och i den här takten så kommer alla blommor vissnat bort och löven börjat gulna tills vår semester startar.

Lite bilder från grönskan i trädgården.

Den här sista rabatten har jag inte röjt i alls i vår, allt visset sen förra året har fått vara kvar, och just nu så kvittar det, man ser det ändå inte.

Igår kväll var vi bjudna på 40-årsfest till Niclas som är vår granne. Så himla roligt att ha så nära. Elin var hos farmor och Sixten var ensam hemma, det gick hur bra som helst.

Presenten var en korg med grill-tema.Det här är Magnus och Anneli, som också bor i området. Anneli är gymnastikfröken på skolan.

Här är födelsedagsbarnet själv.


Jag har köpt nya solbrillor som är väldigt nöjd över, jag gillar dem verkligen.
Idag cyklade vi och badade, skönt!


Häromdagen fick jag ge barnen varsitt uppdrag för att tvinga ut dem och bort från dataskärmar och telefoner. Sixten skulle läsa fyra kapitel i sin bok och Elin skulle rita en teckning till mig. Då hittade jag dem här.Idag har Krille, My och Alfred varit här och käkat. Krille hjälpte Fredrik att lägga golv på nya kontoret.

Alfred och Elin leker så fint ihop.


Han är så härlig, Affe!