2016 års kalender

I år tänkte jag först inte ha någon paketkalender. Vi får ju fullt med småsaker som ingen leker med ändå. Nej i år blir det en aktivitetskalender. Jag gjorde en med massa tomma tändsticksaskar. Pyntade med julpapper, julsnören och då satte jag mig med kalendern och hittade på massa mysiga saker vi ska göra tillsammans i december.

Alla tändstickor? De hamnade i en burk på spiselhällen.

Ingefärsshot

Idag har jag gjort egen ingefärsshot som jag tänker starta alla mina mornar med hädanefter. Det lär hålla alla basilusker borta. Såhär gör man:

Skala och riv 200 g ingefära, ner i en kastrull med 1 liter vatten. Värm i 20 minuter, men inte över 60 grader för då kokar du bort allt det nyttiga. Sila av och blanda ner 1/2 dl honung medans det fortfarande är ljummet. Pressa 2 citroner och häll i. Häll upp på flaska och förvara i kylen. Ta en shot varje morgon. Uppiggande och nyttigt. Vill man kan man ha lite chili i också, lite extra sting och det är bra för ämnesomsättningen.

Födelsedag och ledig dag

Idag har Sixten och jag varit hemma, han skulle på återbesök till urologen i Eskilstuna. Efteråt åkte vi in till stan och gick en sväng på stan och käkade lunch. Det är så mysigt på Mocca Deli.

Idag fyller Fredrik 35 år och det firades med paket och hans favoritmat. Lövbiff, pommes och bea. Cider i glasen och biskvi till dessert. Det ringde hela tiden så han åt middag såhär. Haha