Cocillana och Berocca Boost

Jag lyckas visst aldrig bli av med min hosta. Jag tar Cocillana på morgonen och kvällen, då går det rätt bra, annars hostar jag så det skorrar i hela bröstkorgen. Väldigt jobbigt. Förstår inte när det ska ge med sig?
 
I övrigt har jag idag blivit tvungen att köpa Berocca Boost, brustabletter med extra koffein och massa vitaminer. Jag kan knappt hålla mig vaken när jag åker till och från jobbet. Jag tuggar tuggummi och har bitit av mig alla naglar ända ner till armbågen för att ha något att göra när jag kör. Till slut får jag bitch-slapa mig själv i ansiktet och på låren för att inte bli suddig i ögonen, och det går ju liksom inte. Jag behöver lite energi och koffein så jag hoppas det blir bättre nu.
Detta är min frukost idag, på jobbet.
 

Igår satt Sixten vid köksbordet och gjorde sin läxa. Min duktiga, stora kille som har full koll på höger och vänster. Inte ens jag kan skilja dessa två hopplösa åt.
 
 
Idag är vi i tidningen. Jag, Camilla och Emma från Strängnäs Event. Vi kör julklapps-racet i år igen och det blir nog lika bra utdelning som förra året, om inte mer. Vi fick in 560 julklappar då, jag tror det blir mer i år. KUL!
 
 
 

Fisk- och skaldjursgryta

Igår gjorde jag en jättegod hittepågryta med torsk och räkor i.
Jag fräste en hackad gul lök, en slantad morot och lite potatis skuren i tärningar. Sen fyllde jag på med vatten och kryddade med salt, cayennepeppar och en kryddblandning jag har med dill, citron och peppar bland annat. Jag skulle haft fiskbuljong i, och gärna lite vitt vin om jag hade haft hemma, men det fick bli hummerfond i stället. Det fick puttra i en kvart ungefär, sen toppade jag med ett par dl grädde, och mer dill från frysen. Efter en stund la jag i torsk skuren i mindre bitar, och efter ett par minuter drog jag grytan från värmen och la i räkorna.
Detta serverade jag med nybakade små baguetter och ost. Supergott!
 
 
På jobbet idag har vi julpyntat lite. Jag köpte en bordsgran i kruka med belysning och så hängde vi i små kulor. Det blev jättemysigt.

Något som inte är så mysigt är vårt omklädningsrum/lunchrum. Vi var där och mätte fönsterna och bordet för vi ska fräscha upp med ny vaxduk och nya gardiner. Då ligger dessa kläder i en fin liten hög vid skåpen.
 
Observera att dessa strumpor har alltså någon tagit av sig för att sätta på sig arbetsstrumporna....
Detta är handduken någon använder efter duschen.
 
Fräscht!!
 
 

helgen!

Hur kommer det sig att på fredag- och lördagkväll är man trött som en jävla idiot och somnar före barnen i soffan med gamnacke klockan halv nio? Men på söndagen är man kreativ som aldrig förr klockan kvart över elva på jävla natten?
 
Jag tror Elin har svaret. I fredags tog hon sig en powernap i soffan innan maten medan Sixten kliade henne i nacken. Mysigt.
 
 
Sixten var på kalas i lördags, Leos Lekland igen! Jag lämnade av familjen där och åkte själv in till stan och shoppade lite julklappar, så himla skönt att få göra det i lugn och ro. Nu är jag nästan klar med julisarna dessutom så det känns lyxigt som fasen.
 
 
Den här donnan är ju still i cirka 0,2 sekunder så det är ju aslätt att få en bra bild på henne. Eller inte!
 
När man käkar gröt är det toppen med en haklapp, för då kan man gå på reserven när det börjar sina i tallriken. Men det roligaste med den här bilden är ju ändå Fredrik i soffan. Sleeping style!