Kalasdag

Idag har vi varit på Leos Lekland. Sixten har varit på Albins kalas, de är våra grannar.  Barnen har alltid lika roligt på Leos, men lite jobbigt är det för mamman som inte kan lämna Elin utan uppsikt dock. Fredrik var hemma och åkte till Mariefredsskolans matsal och hämtade upp kläder som inte blivit sålda och pengar. Totalt fick jag ca 1500 kr för alla prylar, det är bra tycker jag, lite kläder finns fortfarande kvar och får gå till höstens bytardagar, sen får man väl skänka bort det som inte blir sålt. 

myslördag

Igår var Fredrik och Henke på Thåström i Eskilstuna, jag skjutsade ditt dem och sen åkte barnen och jag till Ica Ekängen och handlade lördagsgott. Sen åt Sixten och Elin pannkakor till middag och när Elin somnat dukade vi fram det här:


Kollade lite på Gladiatorerna och sen började Beck, senaste filmen i serien. Lite synd bara att man kan lista ut vem mördaren är efter en kvart, och det tar Gunvald och gänget en och en halv timme att komma på samma sak. 

Idag ska Sixten på kalas på Leos Lekland så jag tar nog med mig Elin också dit så får de rasta sig lite. Kan jag ta en sväng till Panduro under tiden, tänkte måla egna fågelholkar och sätta upp hemma. Men jag nöjer mig ju inte med vanliga i trä. De måste vara lite unika tycker jag. 

Staket och våfflor

Igår gjorde jag ett högst improviserat staket i vår häck. Elin har det som ett smithål och stänger jag till överallt behöver ju inte jag jaga hela tiden utan kan låta henne knata runt på upptäcktsfärd i trädgården. Undrar vilken fågel det här kommer från? 


Idag är det våffeldagen så det var öppet hus på fritids,  vi fikade lite när jag hämtade barnen. Och nu gör jag korvgryta på två vis. Basen är bacon, lök och grov korv med hög kötthalt. Det fräste jag och delade sen upp det i två grytor där jag först redde med mjöl och sen hade jag i finkrossade tomater och vitlök i den ena och grädde och dijonsenap i den andra. Lite kalvfond i båda och så får det puttra, sen blir det spirali tricolore till. Pastaskruvar på Svennebananspråk.