Fjällröding

Igår åkte vi till affären helt utan en plan för middag. Så fastnade vi vid fiskdisken och såg hel röding som såg spännande ut. Men sen kompromissade vi oss fram till två filéer istället för att slippa benen. Lite tillbehör och en grillad kyckling till barnen, sen åkte vi hem.


Jag passade på när de hade färska ostron.


Fredrik gjorde en jättegod blåbärsdrink med inspiration från förra helgens fördrink i Nyköping.


Gin, sockerlag, citron, blåbärsdryck och sodavatten. Toppad med mynta och lime.

Även barnen fick en variant med Sprite.



Men maten, den blev så god så det var fan inte klokt.

Jag gjorde brynt smörsås till och frirerade mandelpotatis som jag först hade kokat lite. Sen smörstekte jag morötter och klyftad rödlök, och toppade med färska örter.


Såsen kan man äta till vilken fisk som helst. 
Bryn 100 g smör tills det bubblar och luktar nötigt och gott. Klicka i 1.5 dl creme fraiche och 1.5 dl vispgrädde. Rör ihop och ta bort från plattan precis när det börjar koka igen. Krydda med salt, peppar och lite cayennepeppar. Mixa med stavmixer tills det blir luftigt och lite skummigt.
Här skulle jag kunna tänka mig att toppa med löjrom också för extra lyx.

Så sjukt gott!!