Pärondröm med kokossmul.

Bacon-och broccolipaj till middag idag och det kräver liksom en efterrätt.

Jag tunnskivade päron och la i botten på små ugnsfasta formar. Sen ställde jag in dem i ugnen en stund då att päronen skulle mjukna lite. Samtidigt smälte jag 100 g smör i en kastrull och hällde i 1,5 dl havregryn och 1,5 dl kokos, 2 msk sirap och 2 tsk malen ingefära och blandade.

Sen bredde jag på kokossmulet över päronen och ringlade lite sirap över, sen fick de gå i ugnen i ca 10 minuter till. 175 grader i varmluftsugn. Serverades med vaniljglass.

Bakdags

I fredags fick vi våra prenumererade tidningar. Väldigt trevligt för både tripp, trapp och trull.Problemet är att man blir ju så sugen på att baka när man börjar bläddra i Hembakat-tidningen. Jag älskar recept där man har allt hemma och bara kan gå ut i köket och sätta igång när man får lust att baka. Jag brukar ha skafferiet fullt av bakingredienser för jag avskyr att behöva planera, köpa jäst och sånt. Därför blir det sällan bullar i det här huset, men oftare mjuka kakor. Idag ville jag baka de här sega kola- och havrerutorna. De är såna bra ha-i-frysen-kakor att ta fram vid oväntat besök.Jag tycker de blev väldigt lika originalet. Sixten åt 4 redan innan de svalnat så det är ett gott betyg. Fredrik tyckte de var aningen mjuka och inte sega nog så man ska nog ha lite större form så de blir lite tunnare och nästa gång ska jag ha malen ingefära i också för det ger fantastiskt god kola-smak. Om jag åt någon? Jodå, jag smakade också, såklart.Öppna förskolan

I fredags var jag och Elin på öppna förskolan i Stallarholmen en sväng. Det var säkert 10 mammor där, och 15 barn, så det var kul att få träffa lite folk.
Jag ska ta med Sixten dit på torsdag då de har kyrkans barntimmar. Det är bra för honom att få träffa lite kompisar och får han något att göra när han inte är på dagis.

Egentligen är jag emot det kyrkliga, men de pratar om mycket bra saker också; Hur man ska vara mot varandra osv, uppblandat med bibelord, lek, sång, pyssel och bön.

I veckan som gick var jag och Sixten på 12 korgar, som är pingstkyrkans secondhand-butik. Jag var på jakt efter Tupperware-burkar till mjöl, socker och havregryn osv, men jag hittade inget bra, Sixten däremot shoppade en kvarn för hela 5kr som han fastnade för.


Här är min frukost idag:


Ett par pressade äpplen och lite limejuice. Körd i mixern med en banan, naturell yoghurt och en rejäl näve färsk spenat. Gott, och nyttigt!


Idag har vi varit och tittat på tapeter till Elins rum, vi har börjat slita ner de gamla där inne, hoppas det går snabbt att göra i ordning. Det kommer att bli så himla fint när det blir klart. Vi tittade i två kataloger, och sen fastnade vi för samma tapet, smidigt!