Krakow dag 1

Dra åt helvete vad varmt det är här i Polen. Vi toppade med 36.6 grader nu på eftermiddagen. Och det jävligaste är att det ska bli varmare i morgon, och sen ännu varmare i övermorgon. Vi kämpar så med att inte gnälla på värmen men det är svårt.


Flyget gick sent igår kväll och jag förevigade bubblet och ölen vi drack medans vi väntade på att få borda planet.

Vi gick direkt och lade oss när vi kommit fram, en taxi till hotellet och sen i säng. Vi har inte betalat för frukost på vårt hotell så i morse följde vi en rekommendation och hamnade på ett mysigt café. Fick fantastisk frukost. Var inte hungriga på resten av dan.

Sen har vi mest sightseat oss runt i stan. Det som är värt att se är en gammal stadskärna, de judiska kvarteren och så det som kallas ghettot, där Schindlers fabrik bland annat ligger. 

Det är så otroligt hett att folk trängs kring de här vattenspridarna som finns utplacerade på torgen.


Vi åkte med en liten golfbil som körde oss runt i ghettot med en guide. Ett smidigt sätt att få se lite av stan utan att springa benen av sig.

Har man sett Schindlers list nyligen så känner man igen porten på fabriken som är densamma idag.

Det här huset bodde Schindler själv i, men idag är det bara ett skal, det är helt tomt inuti.


Ölprovning under en vätskepaus.

Vi käkade lunch på ett kebabhak. Mycket gott.

Vilopaus i parken. Svetten rinner.

Fredrik passar på att jobba lite när vi vilar.Sista stoppet innan siestan var på en takterrass med utsikt över floden Wisła, vi drack en grym raspberry daquiri.

Nu vilar vi lite på hotellet och duschar kallt innan vi ger oss ut för att få lite middag i oss.

Släktträff

Igår var vi på släktkalas i Tungelsta utanför Stockholm. Det var på Fredriks pappas sida. Hans kusin var värdinna och vi var ett 20-tal gäster. De bor i ett villaområde och vi blev fraktade till hästgården med jeepar, fyrhjuling och bandvagn. Där fikade vi och tittade på hästarna.

Det var så roligt för barnen att få åka fyrhjuling. Vi andra tyckte det var roligt att åka bandvagn och jeep.

På kvällen åt vi gott och hade trevligt. Musikquiz och andra roliga tävlingar. 

My körde hem, vi sa att nästa gång ses vi i Stallarholmen.

Camping

Vi är hemkomna från en campingtur så långt bort som till Krampan, säkert 2 mil bort. 

Men vi har insett att de roligaste aktiviteterna man gör med barnen inte behöver innebära dubbel-saltomotal-karuseller i miljonstäder utan lyckan kan faktiskt finnas i en kanot i Marvikarna.


Vi har haft många timmars tjöt och gnöt framför lägerelden. Fika, middag och ett par bärs avnjöts framför brasan. Varvat med fiske, bad och kanotpaddling.

Fredriks överlevnads-kit.

Väldigt fin kväll. Inte en mygga och alldeles spegelblankt.

Det är så mysigt att sitta och spana in i elden när mörkret sänker sig. Vi sov gott i tältet, fast underlaget inte var det bästa.

Dagen efter brassade Katta och Henke frukost som verkligen hette duga.

Vädret var helt okej, lite kylig vind men varmt när solen tittade fram. Jag tog årets första dopp, och det var verkligen inget annat än svinkallt!

Vi fick en mört till slut efter idogt fiskande. Elin var inte stormförtjust över att ha den fladdrande över hennes fötter i båten. Jag tog ett par bilder, sen fick den hoppa tillbaka i sjön igen.

Idag när vi kommit hem tvättade vi och diskade och duschade, och när jag åkte och köpte middag så hittade vi Elin i hängmattan. Det tar på krafterna att vara ute i naturen så mycket.

Avslutar campingdygnet med min favoritbild, tagen 21.40 igår kväll. Knäpp tyst och helt stilla. Underbart!