Hemgjord glass!

Häromdagen fyndade jag en gammal glassmaskin och nu har vi äntligen provat den. Jag gjorde chokladglass, förstås. Jag är helt såld på choklad. Recepten går att variera i oändlighet. Bara fantasin sätter gränserna för vad man kan göra för glass i den här rackaren. 
 
Det första man gör är att frysa själva skålen, minst ett dygn.
När glassen skall göras ska man vispa 2 äggulor, 2 dl florsocker, en tesked snabbkaffe och ett par matskedar kakao med en halv dl röd mjölk. När smeten är len häller man i 2 dl mjölk till. I en annan bunke vispas 2 dl vispgrädde ganska hårt. 
Sen ska dessa två blandas ihop, noga, inga klumpar.
 
                     
 
Sedan ska smeten hällas i maskinen medans den snurrar, och vid det här läget kände jag att det här blir nog ingen glass av den här lösa smeten.                                  
 
 
                         
 
Men döm om min förvåning, 40 minuter senare såg det ut så här i min maskin. Krämigt, och kallt!!  Jag skopade upp den i en burk och la in i frysen ett tag, smaken i sig har jag ingen koll på, jag är så förkyld att jag inte känner något. Men konsistensen var det minsann inget fel på!
       Det ser gudomligt gott ut tycker jag!
 
 
 
 
 

Helgen kom, och gick...

I lördags kom vi äntligen i väg till Plantagen och köpte pelargoner till alla blomlådor. Dessvärre verkar det som att bromsen legat på och gjort att det blivit väldigt varmt på höger backdäck på bilen så Fredrik fick åka till verkstad medans jag och Sixten roade oss med att knata runt i Moraberg lite. Vi köpte glass och njöt i värmen så det gick förstås ingen nöd på oss.
 
 
 
När vi kommit hem igen dök Bosse upp och fikade. Fredrik provstartade Harleyn och blev lika förvånad som Bosse att han lyckades kicka igång den...
 
 
 
Sixten skulle hjälpa mig att vattna i potatishinkarna. Han löste det på sitt egna sätt. Kanske inte det mest effektiva, men det är ju så roligt att leka med vattenpistolen!   Visst har de vuxit!? Kommer bli många smaskiga färskpotatis-middagar framöver. :)
 
 
 
Så här långt har blomstrandet kommit i rabatterna. Hur fint som helst. Tulpanerna är så härliga tycker jag, de ser ut som trätulpaner!
 
 
 
 
 
 
Luktärtorna är på väg upp.
 
 
Härlig sommarbild! Jag gillar motljus!
 
 

Spaghetti med tomat- och tonfisksås.

Ibland när man står och glor in i skåpen och kylen och känner att det inte finns överhuvudtaget något ätbart där så förvånas man över att man en kvart senare kan stå där med en jävligt god måltid. Idag var en sån dag hos oss.
Fredrik meckar gräsklippare med Jonas på jobbet idag och det innebär att Sixten och jag kan äta precis vad vi vill, då passar vi förstås på att äta sådant som Fredrik inte gillar.
Spaghetti
1 burk tonfisk i vatten
1 burk krossade tomater
1 klyfta vitlök
1/2 lök
olivolja
pressad citron
ruccolasallad
Fräs pressad vitlök och lök i olivoljan, pressa i citron och häv i tonfisk och tomater, salta och peppra.
Koka spaghettin och blanda ihop allt, toppa med ruccola.
Klart på 15 minuter och jävligt gott!
100 % italienska tomater, den här sortens burktomater är absolut godast.