Adventskalender anno 2013

Nu är jag äntligen klar med paketkalendern. Vi var ute i skogen igår och plockade lite pinnar som passade fint. Då sprang vi på ett par vilsna kantareller.

Väl hemma igen sågade jag av två lämpliga bitar av en planka och sen skruvade jag ihop dessa och så skruvade jag på björkpinnarna på plankan. Det ska se ut som en gran. Sen satte jag dit 24 skruvar på pinnarna och hängde dit numrerade påsar.

Julpåsarna köpte jag på Lekmer.se Där har jag även köpt Bamses adventskalender som jag bryskt gjorde inbrott i. Jag sorterade ut de tristaste sakerna och ersatte dem med godis. Det är tre lördagar i december och så får han godis på julafton också.


Julpyntat

Äntligen har jag fått plocka fram mina julsaker. Jag har köpt en ny julstjärna till vardagsrummet, våra fönster kräver liksom en rejäl pjäs. Vad tycker ni? Gardinerna är köpta på kappmetervara från Ellos, smidigt när man har så många fönster. Här bakom ser man att vi har en fotbollsplan som lyser upp fint. I fönstret vid matbordet hänger en skylt med texten "Jag såg mamma kyssa tomten jag..."
Min favorit julpryl är den här kyrkan. Den har hängt med hela min barndom. Man drar upp dem på sidan så spelar den "Stilla natt."
Fredriks favorit julsak är tomten som står till höger om ljusen på spisen. Den kommer från hans morfar och är i den där klassen "tar du sönder morfars tomte så åker du ut"
Åh vad jag längtar till jul!!! Snart ska vi köpa deg för att göra eget pepparkakshus. Och så har vi sparat toarullar så vi ska kunna göra smällkarameller fyllda med godis. Snart får ni se hur årets paketkalender blev.

Dop för Elin Selma, 23/11 2013

I lördags var det dags för dop för vår lilla Elin. Hon är 4 månader gammal nu och den dopklänning som har gått i arv i vår familj passar perfekt. Den hade både jag och min syster när vi döptes, och även alla hennes barn och Sixten. Alla namnen på barnen som är döpta i klänningen finns broderade på den, den är väldigt fin.
Det var en solig dag i slutet av november men kändes mer som tidig vår. Jättehärligt. Elin var inte helt nöjd med arrangemanget och skrek en del i kyrkan, prästen trodde hon skulle passa fint i en kyrkokör. Själva dopet går ju rätt snabbt som tur är och vi sjöng tre psalmer, Måne och Sol, Gud som haver barnen kär och Bered en väg för Herran, för att markera att 1'a advent är nästa helg.
Det var en fin cermoni och efteråt åkte vi hem till oss och fikade. Vi var totalt 13 personer, bara den närmsta släkten. Det räcker gott åt oss, det behöver inte vara ett stort jippo när man döps tycker vi. Smörgåstårta och så en jättegod doptårta som är gjord av Marie Nivelius i Stallarholmen.
 
Mamma och jag vek servietter och gjorde dukningen. Jag älskar rosorna som är lite "smutsrosa".
 
Här sitter vi och käkar smörgåstårta. Den beställde jag på Ica i Stallarholmen.
 
Tårtan som är så himla söt. Fylld med blodapelsinmousse och hallon, och vit choklad vill jag minnas.
Gudomligt god!
Sixten var så glad att få träffa sina kusiner, det blir lite för sällan!