Pasta med scampi.

Idag blev det en sån där Man tager vad man haver-middag. Men det blev ruskigt gott ändå.



Jag fräste schalottenlök och vitlök i olja, sen lade jag i och fräste scampin också. Jag kryddade med paprikapulver och cayennepeppar. Sen pudrade jag över mjöl och klickade i några matskedar tacosås, en matsked dijonsenap och hällde i 2-3 dl vispgrädde och ett par matskedar hummerfond. Jag halverade en näve små tomater och hade i, och morötter som jag hade hyvlat med osthyveln. Sen fick det koka ihop medan jag väntade på tagliatellen skulle bli klar. Precis innan servering smulade jag i ett halvt paket fetaost och klippte i lite dill.



Jag älskar mina fina serveringsfat.


Julafton

Så kom äntligen julafton som vi längtat efter, både stora som små. Mina föräldrar kom hit över hela helgen och Fredriks föräldrar kom över julaftonen. Det var jättemysigt.

Så otroligt mycket julklappar!


Sixten fick en julklapp på morgonen så han skulle ha något att sysselsätta sig med i väntan på resten.



Det var ett spel till hans Nintendo Ds.

Sen lät vi friden sänka sig över oss och vi drack glögg och kollade på Kalle.


Fredrik och jag hjälptes åt med maten, den underbara julmaten!




Efter maten öppnade vi julklappar, det tog säkert 3 timmar innan vi var klara. Jag är så glad över allt jag fick, bland annat goda teer och en fin tekanna.



Jag fick även Jamie Olivers stekpanna.
Den provade vi idag när vi åt plankstek till middag.



Sen fick jag en sån här av Fredrik.



Vaddå, spelar fantasin ett spratt med er eller? Det är såklart en del av en råsaftcentrifug, årets julklapp, och helt enligt min önskelista! :)



Här ser man hur mycket juice man får ut av 2 apelsiner, 2 äpplen, 1/2 ananas respektive 3 morötter. Sen har jag blandat friskt och kommit fram till att ananas och apelsin blandat är supergott, sen drack jag upp allt själv då ingen ville smaka så nu har jag fått överdos av C-vitamin.

Vi är jättenöjda med vår första jul i huset och Elins första jul i livet. Sixten som tjatat om Skylanders i veckor är nöjd han med!



Skinka och smällkarameller

Idag har Sixten och jag gjort smällkarameller fyllda med godis.







Sen har jag även griljerat skinkan som jag ugnsbakade igår. Vi äter skinkmackor varje dag och det blir rysligt dyrt med färdigskivad julskinka så jag gjorde en själv i väntan på den som mamma ska ha med till jul. Den blev god, för att vara en förstagångsskinka.