Nyår 24/25




Våfflade potatisbullar med smetana och löjrom, Asiatisk tonfisktartar med sesamolja och siracha på friterat rispapper. Och så ostron såklart till champagnen.

Vi hade köpt ingredienser till en förrätt och så gav vi kassen till Cissi, Tias och Henke så de fick improvisera ihop något gott av det a la Här Är Ditt Kylskåp.
Här har vi innehållet:

Av detta gjorde de Tostadas, räk- och mangosalsa på friterat tortillabröd. Supergott!!
Under tiden gjorde jag en drink med kanel och apelsinsmak.





Varmrättskassen innehöll så mycket gott att vi fick tänka länge och väl innan vi kom fram till vad vi skulle hitta på.

Det slutade med smashad potatis med timjan och riven parmesan. Bacon- och smördegssnurrade sparris, ugnsrostade tomater, grillad oxfilé med timjan och bacon-smör och flamberad grönpeppar- och cognacssås.
Vi lyckades använda allt i kassen, det var kul!
Och allt var gott - som tur var.



Under tiden som vi lagade mat gjorde Henke en god drink med hallon.

Efter varmrätt hade jag gjort en dessert med citronkladdkaka, vit chokladganach, vispad hallonpannacotta, marängsmul, mandelbiskvier och färska hallon. Den såg inte mycket ut för världen så det gjorde inget att jag glömde ta kort på den.
Sen började klockan närma sig midnatt och vi gick ut i snöstormen och skålade in nya året.



Sen var det drinkdags igen.
Henke och jag hjälptes åt att göra en som smakade mango och passionsfrukt, med champagneskum från sifonen. Otroligt gott!

Sen lekte vi charader tills det var dags att knyta sig.
Fredrik den stackaren har ju plogjour hela vintern så han drack läsk hela kvällen och fick åka till Södertälje 06.30 på 1a januarimorgonen för att ploga. Halv åtta på kvällen kom han hem, lagom till pizzan. Då åt han, duschade och sov 1.5 timma, sen var det dags att åka och ploga nästa område. Nåja, han får ju åtminstone betalt för det så det går ingen nöd på honom.