Advent

I fredags firade vi första advent på jobbet med en härlig mysfrukost.


I lördags bakade vi kalljästa saffransbullar. Gör degen med rumsvarmt smör och kylskåpskall mjölk, baka ut bullarna, lägg upp på plåt och pensla med ägg och strö på socker direkt. Sen ska skiten jäsa medan man städar undan och ledsnar på att baka bullar, men se det gör just ingenting för efter 3 timmars jäsning kör man ju bara in dem i ugnen och jag lovar att fluffigare bullar hittar du inte på vår sida breddgraden.




Klart att man hyvlar smöret med osthyvel, vad har man annars en sån till? Riven mandelmassa och russin ska det såklart vara i saffransbullar. 3 påsar saffran har jag i, men man kan säkert ha både 4 och 5 utan att skämmas det minsta.

Jag har köpt lera för jag har en liten plan att skapa nån slags luciatåg, men innan jag fått inspiration och skaparlust har leran säkert torkat, så Elin grejar lite då och då.


I lördags fyllde Fredrik 39 så Krille och My kom förbi på fika.



I söndags gjorde vi Salsicca-pasta.
Passade ju extra fint att jag gav Fredrik en kniv i present.


Korven sprättar man upp och hackar.


 

Sen fick det hela puttra med vitt vin, passerade tomater och grädde. Serveras med valfri pasta.
Vi valde fjärilar men flyg fritt kära du.

Idag besökte jag Fruängen. Jag gör det två gånger om året, det är när Vianor ska lägga på sommardäcken, och idag, när vintersulorna ska på. Det tar ca en timma eftersom de läggs om på fälgen, så jag brukar ta en uppfriskande promenad i omgivningarna. 

Långbroparken.