Hemgjord glass!

Häromdagen fyndade jag en gammal glassmaskin och nu har vi äntligen provat den. Jag gjorde chokladglass, förstås. Jag är helt såld på choklad. Recepten går att variera i oändlighet. Bara fantasin sätter gränserna för vad man kan göra för glass i den här rackaren. 
 
Det första man gör är att frysa själva skålen, minst ett dygn.
När glassen skall göras ska man vispa 2 äggulor, 2 dl florsocker, en tesked snabbkaffe och ett par matskedar kakao med en halv dl röd mjölk. När smeten är len häller man i 2 dl mjölk till. I en annan bunke vispas 2 dl vispgrädde ganska hårt. 
Sen ska dessa två blandas ihop, noga, inga klumpar.
 
                     
 
Sedan ska smeten hällas i maskinen medans den snurrar, och vid det här läget kände jag att det här blir nog ingen glass av den här lösa smeten.                                  
 
 
                         
 
Men döm om min förvåning, 40 minuter senare såg det ut så här i min maskin. Krämigt, och kallt!!  Jag skopade upp den i en burk och la in i frysen ett tag, smaken i sig har jag ingen koll på, jag är så förkyld att jag inte känner något. Men konsistensen var det minsann inget fel på!
       Det ser gudomligt gott ut tycker jag!