Kladdkaka med fugdetäcke

När jag fyllde år hade jag bakat den här kakan,  den är perfekt när man ska ha något till dagen efter, kladdkaka blir nämligen suverän om den får stå och gotta till sig en dag. Jag tog med den till jobbet så vi njöt av varsin bit, sen frös jag in resten och idag firade vi Kallas och Olssons guld med en bit succékladdkaka.

Kladdkaka:

100 g smält smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
80 g krossad mörk choklad

Smöra en form med löstagbar kant och pudra den med mjöl. Sätt ugnen på 175 grader. Rör i hop de torra ingredienserna och tillsätt sen smöret och sist äggen. Rör ner chokladkrosset och häll över smeten i formen. In i mitten av ugnen ca 15-30 min, beroende på hur stor form man har.
Känn med sticka med jämna mellanrum för den ska vara KLADDIG! Hellre för kladdig än tvärt om..
När kladdkakan är inne i ugnen kan du göra glasyren.

Glasyr:

2 dl vispgrädde
1 dl socker
1 dl sirap
100 g mörk blockchoklad
100 g smör

Blanda alla ingredienser till glasyren utom smöret i en kastrull. Låt koka tills den tjocknar (ca 15 min). Tag av kastrullen och rör ner smöret i klickar till en jämn fudge. Bred glasyren över kakan och låt den kallna i kyl.

Absolut godast med vispgrädde och kanske lite färska bär? Och vill man inte handvispa grädden på jobbet så kan man impa med lite sprutgrädde.