En stund i köket

Idag har jag gjort midsommarsillen.
Det blev en krämig historia med lite örter och så min standardsill, citronsillen.
Den här rackaren har blandats med creme fraiche, hackad röd lök och basilika, dill och timjan, färska örter. Lite peppar på det. Men så här i efterhand önskar jag att jag hade haft i en klick dijonsenap också, det hade nog förhöjt smaken. Jaja i morgon får man provsmaka på en bit knäcke. :)
Lagen till citronsillen är lika delar vatten, socker och pressad citronsaft. 1,5 dl i det här fallet, det är bara Pia och jag som ska äta sill i midsommar så det blir perfekt till en halv förpackning Abbas 5-minuters sill. Lagerblad, kryddpeppar och hel vitpeppar, och så låta koka upp så sockret löser sig. Sen ska lagen svalna och sen varvar man sillen med dill, röd lök och citronzest. Häll lagen över och peta ner lagerbladet.
Så här fint blev det i glasburkar, nu får de gotta till sig i ett par dagar så ska vi avnjuta dem med färskpotatis som av en händelse säljs på min Ica för 1 öre kg. :)
Till middag idag skulle Sixten bjuda oss på pastasallad.
Först gurka, -en i munnen och en i skålen... 
-Mamma, är det här svid-lök?
-Jodå, den kan svida i ögonen.
Det bästa med att hjälpa mamma i köket är att det är berättigat att balta med vatten efteråt.