Och så blev det påsk

På lördagen åkte jag och Elin till Eskilstuna och Fredrik åkte till Krille för att hjälpa honom lite.


Elins lag spelade till sig en semifinalplats i b-slutspelet, så de var nog nöjda med det. Roliga matcher och de var så duktiga!
I söndags bjöd My på middag och vi kunde skåda hålet som så småningom ska bli en pool. Målet är till midsommar.


I veckan var jag i Bromsten en sväng. Johnny och jag hade en intervju med en kille som bor på norra sidan stan, så det är onödigt att de båda åker till Södertälje och då får jag se lite annat än mitt kontor också. Vi passade på att käka lunch ihop innan jag åkte söderut igen. En libanesisk lunchrestaurang som var bra, tyckte vi.

På långfredagen bjöd jag på middag. Fredrik och Mattias spenderade dagen med att byta fönster i det som tidigare varit gästrum som snart ska bli Elins nya rum. De byggde även ihop en garderob.
Jag lagade mat och sen kom Cissi och Nour, och Henke med Kalle och Erik.
Och vi käkade god mat.

Små råbiffar i krustader (skagenröra i några till Cissi, och glutenvänliga kex till Tajan) och ett glas bubbel först. (I råbiffskrustaden är en liten klick dijonnaise, råbiff smaksatt med dijonsenap, picklade senapsfrön, krasse och olivolja, salt och peppar. Sen toppade jag med rostad lök, syrad lök och krasse och riven parmesan)
Till förrätt blev det burrata med sotade päron och brynt smör och lite rosmarin. Så störigt att jag glömde grovhackade marconamandlar som jag hade förberett.

Henke bjöd på två drinkar.
Först den här upphottade Cuba libren med ett skum som smakade coca-cola.

Sen den här hallon/salta historian. Jättegoda.

Jag bjöd på helstekt oxfilé och ribs med potatisgratäng och sallad, lite olika såser och röror.
Till efterrätt hade jag gjort prinsesstårta i glas.
Riktigt trevliga bakverk.

På Påskafton kom Fredriks föräldrar hit och vi käkade klassisk påskmat. Det var väldigt gott. Jag kan längta ordentligt efter sill och potatis.
