god mat och bild på rygg-fan.
Lite god mat vi lagat på sista tiden:
Plankstek. Den godaste planksteken är med hemmagjord bea och haricot vertes som steks ihop med bacon, och tomat som inte går i ugnen utan är kall, med vinägerslungad rödlök och hjärtsallad till. Oxfilé och spritsat mos.
Plankstek. Den godaste planksteken är med hemmagjord bea och haricot vertes som steks ihop med bacon, och tomat som inte går i ugnen utan är kall, med vinägerslungad rödlök och hjärtsallad till. Oxfilé och spritsat mos.

Jag köpte en tonfiskbit och gjorde tonfisktartar i asiatisk stil smaksatt med siracha och soja. Toppad med rostad lök, sojamajonäs, sirachamajonäs, lime, svart och vita sesamfrön, krasse och koriander. Sen friterade jag lite rispapper till, att skopa upp tartaren med. Supergott.

Förra fredagen firade vi far i huset. Elin hade skrivit så fint.

I lördags var vi hos Gustav och Cornelia och käkade god middag.


Oxkind med rödvinssås och potatispuré. Väldigt gott!
Och titta på den här efterrätten. Cheescake med kolasås och twix på!


Förra veckan var jag tillbaka till ortopeden och fick svar på min magnetröntgen.
Jag har haft ont i ryggen väldigt länge, det ger inte med sig, trots upprepade besök hos naprapat.
Men jag har tydligen diskbråck. Jag fick fota min ryggrad från hans skärm och det finns väl såklart ett begränsat intresse hos er att se det men jag tycker det är lite kul att ha kvar, och där ser man faktiskt hur området längst ner är inflammerat, det är lite ljusare, och även att disken mellan de sista kotorna är tunnare och mer oregelbunden i formen, och så ser man att det är ett diskbråck just där.

Jag fick recept på antiinflammatoriska tabletter som jag ska äta i 2 månader, och sen ska jag besöka en fysioterapeut som ska hjälpa mig träna rätt. Jag är ju på gymmet, men vissa övningar är ju som döden för ryggen, så nu får jag hjälp med att tänka rätt, så ska det nog bli ordning på den här ryggen också, så slipper vi kanske nödslakt.