Göteborg

I fredags lämnade vi jobbet vid lunchtid och styrde kosan mot Göteborg. Vi hämtade upp Henke på Scania och vid 17-tiden var vi framme. 

Vi checkade in på Profilhotell Opera vid Centralstationen. Sen tog vi en taxi till Gothia Towers och Heaven 23, restaurangen på 23e våningen.



 Vi delade på en råbiff till förrätt, och sen åt vi deras klassiska räkmacka alla 3.




Jag matchade naglarna med soffan.

Sen drack vi drinkar.

Vi avrundade kvällen i hotellets bar.


Dagen efter turistade vi lite i stan. Vi tog spårvagnen till Majorna och gick på klassiskt kondis.


Det var lite regnigt och trist väder, men vi promenerade till en klassiker. Bengans skivor och Fyrens Ölcafé. Vinylskivor och lokalproducerad öl.




På eftermiddagen passade vi på att besöka wellnesavdelningen på hotellet. Varm pool, ångbastu och vanlig bastu. Det var skönt att varva ner lite inför kvällen. 
Vi tog spårvagnen till Slakthusområdet, och gick till Wine Mechanics. De importerar druvor från Tyskland, Österrike och andra länder, och producerar sen eget vin, som säljs på Bolaget, men också i deras egna restaurang.




Jag valde Langos till förrätt, Fredrik och Henke tog Burrata.



Till varmrätt valde jag och Henke Hummos med lammköttbullar i kryddig tomatsås och nybakat pitabröd. Fredrik tog en macka med friterad kyckling och kimchi med pommes till.

Sen fick vi goda viner till som de producerar där. Ja men det var så otroligt gott. Vilken comfort food att sitta med ett ljummet pitabröd som man drar isär och doppar i hummus och den där goda tomatsåsen.



Efter restaurangbesöket tog vi Spårvagnen till Ullevi och gick till Bruk, som är en drinkbar som vi läst rekommendationer om. Där drack vi några drinkar som avslutning på kvällen. Mycket trevligt ställe!


Kommentera här: