Utemiddag med grillad Tomahawk

En pina colada på altanen. Ja tack!


Men bromsa nu lite och lyssna på mig. Grilla den bästa köttbiten såhär:


Köp en riktigt fin bit kött, jag valde entrecote på ben, även kallad Tomahawk steak. Den är rejäl, 1 kg. Låt den ligga framme i rumstemperatur ett par timmar. Krydda ordentligt, krydda sen lite till. 

Grilla tills den fått fin yta, och låt den sen ligga i indirekt värme tills innertemperatur nått önskvärt resultat. Jag vill gärna ha rosa kött, medium till medium rare ungefär, så jag tar bort det vid 56-57 grader. Låt sen köttet vila 30 minuter, inget folie eller sånt som fortsätter tillagningen utan bara vila i en ugnsform på bänken medan du slår din bea. Slarva inte med vilan, den gör massor för köttet, och nej, DET KALLNAR INTE.  Sen kan du njuta av en perfekt bit kött till vilket tillbehör som helst.

Jag köpte vit sparris igår som vi åt till förrätt. Jag gjord egen hollandaise och klickade på löjrom och tunnt skivad salladslök.


Men alltså köttet. 5 plus för den här middagen:




Tias var också nöjd. Haha.


Men fatta att sommaren kom igår, vi kunde sitta ute hur länge som helst. Det var verkligen underbart.


Plommonträdet har fullkomligen exploderat med blommor. Tänk om varje blomma blir ett plommon, då kommer trädet braka.


Idag åkte vi till Strängnäs och köpte glass och spanade lite på folk vid hamnen.





Kommentera här: