Fredrik beställde lövbiff med pommes och hemslungad bea igår, så jag tänkte dela med mig av hur jag gör när jag gör min egna bearnaisesås. Det är inte svårt, med det blir rätt mycket disk. På spisen ska du ha en kastrull med smör som smältes, jag använder här 500 g men man kan lätt halvera mitt recept till en familj på 4. I en annan kastrull skall du ha 0,5 dl vitvinsvinäger och 1 dl vatten, ett par matskedar torkad dragon lite hel vitpeppar och salt. Man skall även ha persilja här, och jag brukar ta lite från frysen men kan inte påstå att jag känner någon smakskillnad om jag struntar i det. I ytterligare en kastrull ska du värma upp vatten till vattenbadet, i den kastrullen ska en glasskål passa där du separerar 6 ägg, vi använder gulorna, kanske passa på att göra maräng av vitorna?
När smöret snällt och vinägern reducerat till hälften ungefär silar man ner vinägern i äggulorna som först vispats sönder. Sen sätter du glasskålen i vattenkastrullen och vispar ner smöret under fin stråle, här kan det vara bra att vara två som hjälps åt. När smöret är ivispat kryddar man med massa dragon, lite salt och peppar. Det går även att reda av den lite med maizena om man tycker att den är för lös. Hemgjord bearnaisesås är så otroligt mycket godare än köpt och det som är spännande är att den inte smakar exakt likadan varje gång. Vår sås igår är nog hittills den godaste vi gjort. :)