Jordgubbsmuffins med vit choklad-frosting.
Sixten och jag bakade muffins häromdagen med hemmaplockade jordgubbar i. De blev fantastiska med den här frostingen på med smak av vit choklad.

200 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
rivet skal av 1 citron
ca 3 dl jordgubbar
Topping
50 g vit choklad
50 g smör
100 philadelphiaost
2 dl florsocker
Garnering
Färska jordgubbar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, rör socker och smör poröst. Vispa i äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, rör sist i vispgrädden och citronskalet.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Mina formar var slut så jag smörade och hade kokos i, det fungerade lika bra. Fyll formen med 2/3 smet. Tryck i några jordgubbar i varje form. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, låt svalna.
Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa ihop smöret och färskosten till en jämn smet. Blanda ner den smälta chokladen. Vispa ner florsockret, lite i taget. Bred på topping på varje muffins med en spatel, dekorera med jordgubbar.



Jaja, okej, de stod inne 2 minuter för länge. Jag får skylla på mobilen som ringde.....

Kan tänka mig att dessa även är väldigt goda med röda vinbär, hallon, blåbär eller kanske äppelbitar och kanel?