Jordgubbsmuffins med vit choklad-frosting.

Sixten och jag bakade muffins häromdagen med hemmaplockade jordgubbar i. De blev fantastiska med den här frostingen på med smak av vit choklad.
 
 
200 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk mald kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde
rivet skal av 1 citron
ca 3 dl jordgubbar
 
Topping
50 g vit choklad
50 g smör
100 philadelphiaost
2 dl florsocker
 
Garnering
Färska jordgubbar
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, rör socker och smör poröst. Vispa i äggen, ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, rör sist i vispgrädden och citronskalet.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt. Mina formar var slut så jag smörade och hade kokos i, det fungerade lika bra. Fyll formen med 2/3 smet. Tryck i några jordgubbar i varje form. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter, låt svalna.
Smält chokladen i vattenbad. Låt svalna till rumstemperatur. Vispa ihop smöret och färskosten till en jämn smet. Blanda ner den smälta chokladen. Vispa ner florsockret, lite i taget. Bred på topping på varje muffins med en spatel, dekorera med jordgubbar.
 
 
 
 
 
Jaja, okej, de stod inne 2 minuter för länge. Jag får skylla på mobilen som ringde.....  
 
 
 
 
Kan tänka mig att dessa även är väldigt goda med röda vinbär, hallon, blåbär eller kanske äppelbitar och kanel?
 

Kommentera här: