Ystad

Vilka härliga dagar vi haft i Skåne! Sixten, Elin, mina föräldrar och jag. Vi passade på när Fredrik ändå skulle hjälpa Christer ett par dagar med att gräva ute vid sitt nya hus. Det passade oss perfekt, jag och barnen åkte ner till Aneby och mötte upp mormor och morfar. Sen åkte vi tillsammans ner direkt till stranden. Havet!
Vi skulle bott i Ystad men det visade sig att jag bokat fel datum och då fick man vara lite optimistisk och innovativ, och så vips hamnade vi i Malmö istället, och det, visade det sig, blev precis lika bra det.Första kvällen åt vi fantastisk mat på La Bonne Vie på Davidshall. Oxfilé tournedos, ostron, champagne och ett synnerligen trevligt glas Chateauneuf-du-pape.

Dagen efter åkte vi gamla vägen till Ystad och promenerade lite i stan.
Det är Jazzfestival i Ystad så det var flera trevliga gatumusikanter ute.

Lunchen intogs som vanligt i Kåseberga. Ett måste i Skåne.Sen åkte vi till sandskogen och parkerade för eftermiddagen. Havet!! 

När vi var mättade på havsbad för den här gången åkte vi tillbaka till Malmö och gjorde oss i ordning för middag. Vi åt på ett grekisk hak som inte var minnesvärt, men tog en eftersläckare vid vårt boende som var trevligt, och blev bjudna på en ouzo. Nu ligger vi i sängen och ska sova och i morgon bränner vi upp mot Småland igen. Så himla trevlig minisemester.


Kommentera här: