Skolavslutning 2017

Så blev det dags för skolavslutning i Stallarholmen. Barnen var så fina. Elin i blommig klänning och Sixten i tofs och kavaj.

Känslosamt som vanligt när de sjöng. Sixten står långt till vänster på denna bild.

Men det var kallt och vi stannade inte och fikade.

Istället tog vi farmor med oss och åkte till Chopchop och käkade lunch. Gott!

Sen åkte vi hem till farmor och fikade. På kvällen åt vi oxrullader och sen åkte vi och hjälpte Bosse och Annis med ett trasigt fönster.


Igår var vi på brunch på Vidbynäs kök och bar. Det var mysigt, men maten var rätt medioker, tyckte det saknades en del rätter för att vara en bra brunch. Cissi, Mattias och Nour och lilla barnbarnet Nova var med också. 

Efteråt åkte vi till "Turinge ost och vin". En delikatessbutik i Turinge. Den var supermysig och verkade ha en mycket trevligare brunch, vi får testa det nästa gång. Igår använde jag ett presentkort jag fått av Thomas och Maria och vi fick massa fina delikatesser med oss hem.

På kvällen bowlade vi i Strängnäs.

Sen tillbringade vi kvällen hos Cissi och Mattias, deras grannar (Mattias bror) Christer och Cissi kom också över och vi hade en jättetrevlig kväll. När vi skulle ringa taxi skulle vi få vänta minst en timma på en ledig bil så vi tog ett snabbt beslut att sova kvar. 

Idag har Sixtens fotbollslag haft sammandrag i Strängnäs. Efter det åkte vi till Coop och köpte rengöringsmedel och så fick Elin städa upp det hon kladdat ner med en gatkrita på Waldebrings hus igår. Haha. Dömd till samhällstjänst!

I eftermiddags rensade jag ogräs. När det ser ut såhär i jordgubbslandet undrar man om det verkligen blir några jordgubbar i år.

Efter en halvtimma såg det dock ut så här och det finns ännu hopp om gubbar i sommar.

Rädisorna och sockerärtorna har börjat visa sig.

Man ser vad lite regn gör för grönskan, det börjar blomma direkt. 


Jag älskar de här liljorna.

Pioner

Tycker även mycket om marktäckare som väller ut längs kanterna.

Jag bakade en rabarberpaj och så åkte vi och fikade hos barnens farmor och farfar. Sen lämnade vi kvar dem där för en natt, det är planeringsdag och stängt på dagis och fritids i morgon, så jag hämtar dem där i morgon eftermiddag. Farmor bäddade till Elin i den lilla sängen, hon gillar att ligga i den och fick bråttom att genast gå och lägga sig. 

Kommentera här: