Prora, Sassnitz och Warnemünde

När vi checkat ut i morse från vårt boende åkte vi till Prora och kikade. Det är alltså byggnaden som började uppföras 1936 men som aldrig färdigställdes. Hitler ville att detta skulle vara ett rekreationshem för soldaterna, men bygget avbröts av kriget och färdigställdes aldrig. Nu renoveras det och byggs om till lägenheter. Det är en jättemysig sandstrand precis där. Sjukt att byggnaden är 4.5 km lång och 6 våningar hög.

Jodå, har man bra zoom ser man nakenbadarna med snutten i vädret.

Sen åkte vi vidare till Sassnitz och promenerade lite i nationalparken Jasmund.  Jag älskar bokskogar, det är något speciellt med dem.

Lite mellis i bilen.

Nästa stopp var Warnemünde. Super mysig liten hamnstad som Bosse rekommenderat. Vi ångrar så att vi inte hade mer tid att spendera här. Vi kommer definitivt åka tillbaka. Lång härlig strandpromenad med massa små matställen och mycket roligt att titta på. Stor sandstrand.

Till slut åkte vi vidare till vårt mål för kvällen, Lübeck. Vi hade bokat boende mitt i smeten. I det bruna tegelhuset precis mellan tornen, mitt i bilden. På första våningen ligger vårt boende. Alla tre fönster är våra. Jättefint!

På kvällen gick vi till Block House och käkade. Vi har varit där förut och man blir inte besviken. Löksoppa och Bruschetta till förrätt. Ryggbiff till Sixten och hamburgare till Elin, lamm till mig och ryggbiff till Fredrik. Barnen får kritor och målarpapper direkt och efter maten sticker de till lekrummet så vi får en chans att dricka upp i fred. Efter efterrättsglassen fick barnen varsitt litet spel och vi betalade och gick hemåt. Grym restaurang, inte bara tack vare den goda maten. Ni som har barn hajar ju!!

Kommentera här: