Wienerpecan och nutellacookies

Jag hade storbakat inför min födelsedagsfika.  Wienerpecan är superenkelt att göra. Smördegsplattor köper man färdiga. Pecannötter finns nästan överallt och lönnsirap må vara dyrt, men gott, det är det. 

Rosta 100 g Pecannötter i ugnen på 150 g i 5-6 minuter. Mixa dem tillsammans med 1 msk philadelphiaost, 1.5 dl socker och 6 msk lönnsirap. Ställ svalt. Lägg ut smördegen och skär i 8 rutor. Skär dem som om du gör en vetelängd, diagonalt ut från sidorna, som du ser på bilden nedan. Klicka ut lite smet på varje och fläta ihop dem. 


Pensla med vatten och strö grovhackade pecannötter över.  (orostade) Baka i 225 g i ca 10 minuter eller tills gyllene. Ringla dem lönnsirap över. Mumsigt, fast nötterna brändes lite för mig. 



Häromdagen bakade jag nutellacookies, supergoda! En liten nutellagömma inuti. 


Kommentera här: